RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tromsdal inntar Nokas-vitnestol

Sist oppdatert:
Etter å ha snakket seg selv inn i Nokas-saken, må finansakrobat Christer Tromsdal i dag møte som vitne i Stavanger.

Christer Tromsdal avslørte seg selv i en NRK-dokumentar som politiagent i jakten på Nokas-utbyttet. I programmet, som ble sendt i oktober i år, fortalte finansakrobaten at han utgav seg for å ville hjelpe Nokas-ranerne med å få deler av ransutbyttet til utlandet.

NRK Brennpunkt beskrev hvordan Christer Tromsdal på oppdrag for politiet deltok i det som skal ha vært et forsøk på å lokke fram det forsvunnede Nokas-utbyttet. I fjor høst hadde Tromsdal en rekke møter med torpedoen som skal ha vært en kontaktmann mot ransmiljøet. Politiet ville få ranerne til å tro at Tromsdal kunne sørge for hvitvasking av pengene. Tromsdal skal derfor ha bløffet om en kontakt han hadde i Norges Bank.

Stevnet av Halimi
Men etter flere møter, filmet med skjult kamera, falt etter hvert politiets plan i fisk. Ranerne skal ha blitt mer og mer utålmodige etterhvert som Tromsdal ikke klarte å sørge for den lovede framdriften i saken. Det farlige spillet endte med at Tromsdal 7. desember i fjor ble skutt i kneet ved Frogner kirke under et møte med den omtalte torpedoen.

Det er Ridvan Halimis advokat Trygve Staff som har stevnet Tromsdal som vitne . Bakgrunnen er at finansakrobaten trekker Nokas-tiltalte Ridvan Halimi inn i saken. Finansakrobaten sa i programmet at han hadde møtt Halimi på en veikro i Tyskland.

Hever han bløffet
Senere hevder Tromsdal at han løy overfor politiet om møtet med Halimi.

- Jeg hadde en Økokrim-sak hengende over meg. Jeg ville hjelpe politiet for å kjøpe meg fri fra den saken. Så smørte jeg litt tjukt på, jeg overspilte for å gjøre meg mer interresant. Det var bløff da jeg sa at jeg hadde møtt Nokas-etterlyste Ridvan Halimi, sa Tromsdalen.

Tromsdals troverdighet har blitt trukket i tvil i en lang rekke saker de siste årene. Det er derfor knyttet stor spenning til hva Tromsdal vil opprettholde av sine påstander fremsatt i Brennpunkt-programmet, og hva han nå forsøker å vri seg unna.

I tiden etter sendingen av det omstridte programmet, gikk Tromsdal i skjul med politibeskyttelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere