RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alf Ove Hansen (SCANPIX)

Tromsdal solgte til spottpris

Sist oppdatert:
I 2001 kjøpte den korrupsjonssiktede politimannens bror kjøpte to leiligheter av Christer Tromsdal - halvannen million under markedspris.

I bygården Enebakkveien 15 på Vålerenga midt i Oslo ville finansluringen Christer Tromsdal tjene store penger på ombygging og rehabilitering. Men prosjektet ble langt dyrere enn beregnet, og veien til konkurs ble kort. Men rett før det smalt, solgte Tromsdal unna seks leiligheter.

To av leilighetene ble solgt til samme person. Informasjon fra konkursboet viser at prisen på de to leilighetene kom på totalt 806.000 kroner, melder TV 2 Nyhetene.

Stort sprik
Under et år senere er meglers prisvurdering totalt 2.300.000 for de samme to leilighetene. Rabatten eller underprisen for kjøper er på halvannen million kroner: 1.494.000.

Mannen som fikk det eksepsjonelt gode boligtilbudet er broren til en permittert politibetjent ved Sentrum politikammer.

Denne politimannen ble i går siktet for korrupsjon og har tilstått å ha gitt Tromsdal taushetsbelagte dokumenter. I følge NOKAS-tiltalte Ridvan Halimi skal dette blant annet være spaningsinformasjon.

- Uheldig
Dette er en svært vanskelig sak for Oslo-politiet.

- Skulle det stemme er det uheldig. Det er med på å skade både tilliten og troverdigheten til politiet. Og det er klart at kommer det flere saker etter hverandre er det ikke heldig, sier Sigve Bolstad i Oslo politiforening.

Det hører med til historien at banken stoppet Tromsdals hastesalg, slik at gevinst ble til tap for politimannens bror. Det har ikke lyktes TV 2 å få noen kommentar fra de siktedes advokater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere