Tromsø-lege skiftet kjønn

Pasientene ved Kroken legesenter i Tromsø gikk nylig til doktor David Lofti. Nå går de til Daniella.

Den 37 år gamle Tromsø-legen David Lofti var fanget i en mannskropp, men er nå i ferd med å bli en kvinne, skriver Nordlys. Navneskiltet på legedøra er endret fra David til Daniella Lofti.

Til han var langt opp i 20-årene gjorde han alt han kunne for å være mann. Han jaktet, spilte fotball og giftet seg med en jente, forteller Daniella til avisen.

- Vi var gift fra jeg var 18 til jeg var 25. Hun var et fantastisk menneske – og den eneste som visste hvordan jeg hadde det. Da vi skiltes, var det trist for oss begge, sier Lotfi.

Pasientene til Daniella har reagert på navneskiftet og stilt spørsmål, men reaksjonene til nå har vært positive, sier legen, som er svensk statsborger og har vært lege ved Kroken legesenter i halvannet år.

– Jeg føler at jeg skylder pasientene en forklaring, og håper at de klarer å akseptere endringene som vil skje med meg. For den jobben jeg gjør som lege endres ikke, sier Daniella.

Daniella er født i Iran, men vokste opp i Tyrka og Ungarn, tok legeutdanning i Sverige og er svensk statsborger. Det var i det åpne samfunnet i Sverige at David turte å erkjenne at han egentlig var en kvinne inni seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.