Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trond Giske er sykemeldt

SYKEMELDT: Aps nestleder Trond Giske er sykemeldt etter de siste dagers hendelser.
SYKEMELDT: Aps nestleder Trond Giske er sykemeldt etter de siste dagers hendelser. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- De siste dagene har vært veldig krevende, med store belastninger for mange mennesker.

Nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske, er sykemeldt. Det skriver han selv på sin Facebook-profil.

- Også jeg har opplevd de siste dagene som svært belastende. Jeg er vant med et høyt medietrykk, men i denne saken opplever jeg en ny og annerledes journalistikk, Presset har blitt svært vanskelig å bære. Jeg har i dag mottatt en sykemelding fra min lege, etter en helhetsvurdering av min helsesituasjon. Jeg har tatt dette til etterretning og er sykemeldt inntil videre, skriver Giske.

Les også Gunnar Stavrums kommentar: Innhentet av historier

- Ikke kjent med nye varseler

Giske skriver at han har gått gjennom varslene sammen med Støre og Stenseng, og at han ikke er kjent med nye varsler etter de som ble kjent torsdag.

SYKEMELDT: Trykk på bildet for større versjon.

- Jeg og Arbeiderpartiet har vært gjenstand for stor oppmerksomhet fra mediene de siste dagene. Jeg har uttrykt en dyp beklagelse for at jeg gjennom min atferd har påført andre mennesker ubehag og problemer. Det gjør meg vondt å høre tilbakemeldinger fra de som har opplevd dette. Alle som varsler skal få en god og riktig behandling.

Les også Erik Stephansens kommentar: Støres umulige spagat

- Sammen med Jonas Gahr Støre og Kjersti Stenseng har jeg gått gjennom de varslene og meldingene som er kommet inn til partiet til nå. Det resulterte i gårsdagens redegjørelse. Jeg er ikke kjent med nye varsler etter dette, skriver Giske.

Les også: AUF-er trakk seg fra politikken etter seksuell trakassering fra Trond Giske: – Han kysset og befølte meg mot min vilje

- Seksuell karakter

Torsdag beklaget han at hans oppførsel kan ha vært belastende for andre. Flere kvinner skal ha varslet Ap-ledelsen om episoder med Giske.

Samme dag fortalte Ap-leder Jonas Gahr Støre at han har kritisert Giske for hans oppførsel, som har vært av seksuell karakter.

Fredag har LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og Aps andre nestleder, Hadia Tajik har fredag også gått ut og kommentert saken.

- Onsdag ble jeg imidlertid kontaktet av to av varslerne, og gjort kjent med innholdet i deres varsel. Dette hadde de allerede formelt levert inn, og de ville selv at jeg skulle kjenne til deres saker. For meg var varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist, skriver Tajik.

Les mer: Ap-nestleder Hadia Tajik ble kontaktet av Giske-varslere: For meg var varslene rystende lesning

- Må bestride

Giske skriver videre på sin Facebook-side at han ikke kjenner seg igjen i alle beskrivelsene av episoder som har kommet.

- Samtidig opplever jeg at det kommer påstander jeg må bestride, fordi det ikke samsvarer med min opplevelse, eller fordi det som presenteres som fakta, ikke stemmer.

- De siste dagene har vært veldig krevende, med store belastninger for mange mennesker. Jeg har dyp sympati med dem som deler sårbare historier som de har båret på. Det står det stor respekt av.

Les også: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen: - Slik skal vi ikke ha det i arbeiderbevegelsen

Kritikkverdig

Det har vært fullt kjør mot Arbeiderpartiet etter at det ble kjent at flere kvinner har varslet om upassende og ubehagelig framferd fra Giskes side.

Torsdag fastslo partileder Jonas Gahr Støre at Giske har opptrådt «kritikkverdig», og samme dag la en ydmyk nestleder seg flat på Dagsrevyen.

Les mer: Ydmyk Giske: - Tiden vil vise om jeg lykkes

I et møte med pressen fredag sa Støre at han ikke har bedt Giske om å trekke seg, men at nestlederen ikke har mye å gå på.

- Om det kommer andre ting, av en mer alvorlig karakter, alvor og omfang, så må det vurderes på det grunnlaget, sier Støre.

Les også: Her nekter Hadia Tajik å kommentere Giske-saken

Jeg og Arbeiderpartiet har vrt gjenstand for stor oppmerksomhet fra mediene de siste dagene. Jeg har uttrykt en dyp...

Publisert av Trond Giske Fredag 22. desember 2017
Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!