RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trondheim er landets klimaby

Sist oppdatert:
Trondheim er en miljøtøffing og kåret til Norges modigste klimaby.

Byen ble vinner av Statens Bymiljøpris 2008, hvor temaet var klima og bymiljø. Det er de restriktive tiltakene for å redusere CO2-utslippene som gjorde at Trondheim stakk av med prisen.

- Jeg vil gratulere Trondheim med Bymiljøprisen. Gjennom et bredt lokalt klimaforlik og praktisk handling viser Trondheim at kommunene kan bli viktige bidragsytere til å redusere de norske klimagassutslippene, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Juryen begrunner valget med blant annet dette:

«Det er nødvendig å endre folks reisevaner og å øke andelen reiser med kollektive kommunikasjonsmidler. Skal vi lykkes med å få til en slik endring, er det nødvendig med restriksjoner, med begrensninger som griper direkte inn i folks hverdag. Slike tiltak vekker sjelden begeistring, men de er ikke desto mindre nødvendige om vi skal kunne de nasjonale målene, og om kommunene skal kunne oppfylle sin del av forpliktelsene. Etter juryens mening peker Trondheim seg ut som en kommune som mer enn noen annen har våget å vedta tiltak som det krever mot for å gjennomføre». (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere