RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tropisk fugl på tur i Finnmark

Sist oppdatert:
Et eksemplar av den sjeldne tropiske fuglearten tøyleterne ble tirsdag kveld observert i Hamningsberg i Finnmark. Aldri før skal den ha blitt sett så langt nord.

Det var den finske fugletitteren Pekka Hänninen som fikk øye på fuglen mens han og en rekke andre medlemmer i Helsingforstraktens Ornitologiska Förening Tringa var på tur i Nord-Norge.

- Den fullvoksne fuglen ble observert ved tre ulike tilfeller. Første gang dukket den opp fra havet og sirklet en stund over en vik nær Hamningsberg, men da så vi ikke hvilken ternetype det var. Den andre og tredje gangen kunne vi gjøre noe bedre observasjoner og lykkes å fotografere den, forteller Hänninen til det finske nyhetsbyrået FNB.

Fuglearten, som vanligvis trives mye lenger sør, skal aldri ha blitt observert så langt nord.

Tøyleterna (sterna anaethetus) er mellom 37 og 42 centimeter lang. Den er brun på ryggen, lys på magen og har svart nebb.

- Dersom dette stemmer, er det meget spesielt. Den har kanskje kommet hit med varme luftstrømmer, eller om bord på et eller annet skip, spekulerer leder Kåre Grip i Norsk Ornitologisk Forening avdeling Finnmark til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere