RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror 80 prosent av de savnede er døde

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Thailands statsminister frykter at så mange som 80 prosent av de savnede etter flodbølgekatastrofen er døde.

Internasjonale hjelpearbeidere og tusenvis av thailendere er i gang med landets største rednings- og nødhjelpsoperasjon. Statsminister Thaksin Shinawatra frykter at dødstallet i landet vil nå 7000

- Det er mange mennesker som er savnet, og vi tror at rundt 80 prosent av dem er fryktet døde. 20 prosent kan ha mistet kontakten, sa statsministeren torsdag.

Tjenestemenn sier at mer enn 6000 mennesker er savnet, mens 2394 personer, deriblant 710 utlendinger, er bekreftet døde etter flodbølgen som rammet landet andre juledag. Dersom statsminister Shinawatras anslag er riktig vil rundt 6800 ha dødd i Thailand som følge av katastrofen.

21 nordmenn døde
Så langt er 21 nordmenn bekreftet omkommet. 17 skadde nordmenn er nå på vei hjem med fly, mens rundt 20 fremdeles ligger på sykehus i Thailand.

Statsministeren sa at norske myndigheter har fått opplyst at 5730 nordmenn befinner seg i de berørte områdene. 4290 er meldt å være i god behold.

430 nordmenn er savnet, det vil si at myndighetene vet med rimelig sikkerhet vet at de befant seg i de berørte områdene og ikke har kommet i kontakt med dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere