RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Tror alle er tatt etter drapet

Sist oppdatert:
Etter at en fjerde person ble pågrepet og siktet for drapet på Kent Inge Robertsen (25), mener politiet at de har tatt alle gjerningsmennene.

- Vi antar at det blir disse fire som er pågrepet som blir siktet i saken. Vi regner ikke med at det blir flere pågripelser, sier politiinspektør Merete Hessel ved Midtre Hålogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Dermed kan Kvæfjord-drapet nærme seg en oppklaring - bare fire dager etter at Kent Inge Robertsen fra Harstad fredag ble funnet død ved en skogsvei på Storfjord i Kvæfjord kommune i Troms.

Alle kjente avdøde
Alle de fire pågrepne er bekjente av Robertsen, bekrefter politiet. Tre av dem kommer fra Harstad, mens fjerdemann er fra Vesterålen-distriktet. De er alle i 30-årene.

- To av dem er siktet for å ha transportert og etterlatt en person i hjelpeløs tilstand. De to andre er siktet for å ha forvoldt legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til dette, sier Hessel.

Førstemann ble pågrepet og siktet natt til søndag, andremann søndag kveld, tredjemann mandag kveld og fjerdemann natt til tirsdag.

Tause om motivet
Politiet ønsker ikke å si noe om motivet for drapet.

- Jeg kan ikke kommentere det siden vi ennå ikke har avhørt de to siste som er siktet i saken. Vi vil forsøke å avhøre dem i løpet av dagen, sier Hessel.

Hun vil heller ikke si noe om hvor de tror Kent Inge Robertsen døde, om det var i leiligheten i Harstad der han skal ha blitt utsatt for vold, eller om det var på funnstedet.

- Dette er et forhold som etterforskningen må avklare. Vi går foreløpig ikke ut med noen opplysninger om verken tid, sted eller årsak til dødsfallet, sier politiinspektøren til TV 2 Nettavisen.

Undersøker to biler
I tillegg til tekniske undersøkelser i leiligheten til en av de siktede, har politiet forhåpninger til to biler som de har beslaglagt.

- Vi undersøker disse for å avklare om de kan knyttes til de straffbare forholdene, sier Hessel.

Hun vil ikke si om bilene tilhører noen av de siktede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere