RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror avdød tente på selv

Sist oppdatert:
Politiet tror 37-åringen brukte bensin for å tenne på.

Politiets hovedteori går ut på at 37-åringen som omkom i butikkbrannen i Lillestrøm natt til 1. juli, tente på selv uten å vite at bensindampen ville få lokalet til å eksplodere, skriver Dagsavisen på sine nettsider.

Så langt peker derfor etterforskningen ikke i retning av utenforstående gjerningsmenn eller selvmord, skriver avisen.

Henleggelse
Motivene 37-åringen skal ha hatt er foreløpig uklare for politiet.

Skulle det vise seg at etterforskningen konkluderer med at 37-åringen tente på selv, kan det, etter det Dagsavisen erfarer, ende med henleggelse. Dette fordi mannen selv omkom i brannen.

Bensin fordamper ved høyere temperatur enn minus 40 grader, og bensindamp er, ifølge opplysninger Dagsavisen har innhentet fra brannvesenet på Romerike, svært eksplosiv.

Venter på analyse
Obduksjonen av 37-åringen viste at han ikke døde av selve eksplosjonen, men av kullos fra brannen som fulgte. Nedre Romerike brann- og redningsvesen ønsket ikke å kommentere den konkrete brannen på Lillestrøm overfor Dagsavisen i går.

Ingen ved Romerike politidistrikt ville heller kommentere opplysningene.

- Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte disse opplysningene. Vi har sendt teknisk materiale til Kriminalpolitisentralen for analyse og venter svar derfra først til uken, sier politiadvokat Tom Danielson, til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere