*Nettavisen* Nyheter.

Tror brannen i Trondheim var påsatt

Poltiet tror brannen som oppsto i trehusbebyggelsen i Trondheim sent lørdag kveld var påsatt.

09.02.04 11:42

- Den tekniske etterforskningen er nå avsluttet og vi konkluderer med at brannen var påsatt, sier overbetjent Kjell Brevik hos Kriminalvakta ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Området der brannen startet var videoovervåket og Brevik sier at opptakene viser tre personer politiet mener kan ha befatning med brannen.

Brannmannskapet i Trondheim fikk ganske raskt kontroll over brannen som startet rett før midnatt natt til søndag.

Brannen oppsto i sentrum av byen i et toetasjes trehus i en liten sidegate vis-à-vis Lykkegården. Huset ligger i et område der det er mange trehus.

-Vi tror det må ha brent en god stud før vi ble varslet. Flammene sto over hustaket da vi ankom brannstedet, men vi senket skuldrene litt da vi så at nabohusene inntil ikke var trehus, sier Tor-Leif Brødreskift, brigadeleder ved Trondheim brann- og redningstjeneste, til NTB.

Alt tilgjengelig brannmannskap i Trondheim var på plass kort tid etter at alarmen gikk klokken 23.39 lørdag kveld. Brannen fikk heldigvis ikke det omfanget man kunne frykte med erfaring fra storbrannen i desember 2002.

- Det ble kun nødvendig å evakuere tre mennesker i forbindelse med brannen, sier Reidar Brattlien, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til NTB.

Politiet var forberedt og sto klar til å evakuere et stort område dersom brannen så ut til å spre seg, men ingen kom til skade i brannen.

Det var folk fra brannvesenet på plass for å holde vakt ved brannstedet hele natt til søndag.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.