RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror de vet hvem barnefaren er

Sist oppdatert:
Politiet har navngitte personer som kan være faren til drepte Cathrine Halvorsens barn. Nå venter de på en DNA-sammenligning.

Cathrine Halvorsen fortalte ingen hvem som var faren til hennes 1 år gamle datter. Politiet mener at denne mannen kan sitte inne med viktige opplysninger i etterforskningen.

- Vi vet ikke hvem barnefaren er. Hun sa selv ikke noe om dette til noen, men flere har forklart seg om saken, sier politiadvokat Rolf Thoresen til TV 2 Nettavisen.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer har politiet gode indikasjoner på hvem som er barnefaren, men sikre vil de ikke bli før DNA-matchen ligger på bordet.

- Vi vil ta prøver for å få en DNA-profil på datteren. Meningen er jo å sjekke den opp mot andre DNA-profiler, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Barnefaren bare et vitne
Et vitne har forklart politiet at avdøde Cathrine Halvorsen (34) skal ha følt seg truet av barnefaren. Spesielt før datteren kom til verden skal han ha truet henne til ikke å bære fram barnet. Halvorsen fødte likevel datteren i desember i fjor. Hun bor nå hos fosterfamilie.

- Barnefaren vil kun være et vitne i saken. Vi har ingen mistenkte i denne saken ennå. Vi etterforsker fortsatt på bred front, sier Thoresen.

Tekniske etterforskere jobber fremdeles i leiligheten i Odinsvei 27 i Kongsvinger der Halvorsen ble funnet kvalt sist fredag. Trolig ble hun drept om kvelden tirsdag 9. desember. Tekniske spor blir fortløpende sendt inn til undersøkelse hos Kripos.

Venter på resultater
- Vi regner med å få de første svarene på analysene i slutten av denne uken. Vi sender fortløpende inn prøver, og det tekniske arbeidet er ennå ikke avsluttet, sier Thoresen.

Foreløpig har politiet avhørt rundt 70 vitner. Det blir systematisk tatt DNA-prøver, fingeravtrykk og fotavtrykk av personer i Halvorsens bekjentskapskrets som kan ha vært i leiligheten. Politiet tror at gjerningsmannen er å finne blant de hun kjente. Det betyr at tekniske spor kan gi avgjørende spor i det som foreløpig er en drapsgåte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere