*Nettavisen* Nyheter.

Tror disse står bak to minibank-sprengninger

HER ER DE: Den ene av de to gjerningspersonene politiet har gått ut med bilde av sprayer overvåkingskameraet i minibanken på Rømskog. Foto: Politiet

Natt til torsdag smalt det på Auli. Natt til fredag skjedde det igjen – her er gjerningspersonene i Rømskog.

17.04.15 20:01

Politiet i Østfold har gått ut med bilder av to gjerningspersoner som sto bak sprengningen av minibanken til Marker Sparebank i Rømskog natt til fredag.

Natt til torsdag ble et lignende brekk gjennomført på Auli i Nes. Politiet tror det er de samme som står bak begge sprengningene.

– Det er naturlig å tro at dette har sammenheng, samtidig vil vi ikke utelukke muligheten for at flere er involvert, sier lensmann Bernt Ingar Jahren ved Nes lensmannskontor til rb.no fredag ettermiddag.

Politiet på Romerike og politiet i Østfold sammarbeider etter de to brekkene.

Les også: Enda en minibank sprengt
Les også: Minibank sprengt – politiet jakter en eller flere ukjente gjerningspersoner

– Ser bare skygger

Politiet i Østfold har gode bilder av gjerningsperosnene, politiet i Nes på Romerike sliter med å få de samme resultatene.

– Så langt har vi bare sett skygger og biler vi ikke direkte kan knytte til sprengningen. Vi jobber kontinuerlig med å framskaffe overvåkingsbilder av gjerningspersonene, det har vi ennå ikke klart, sier lensmann Jahren.

– Har det vært for dårlig med kameraer ved minibanken?

– Det har nok ikke vært mangelfullt, men det er mye informasjon som må gås igjennom, så langt har vi ikke funnet bilder av personer.

– Gjort på samme måte

Ifølge lensmann i Marker og Rømskog, Mona Bergseth, er det grunn til å tro at gjerningspersonene er de samme som på Auli.

– Det er gjort på samme måte, og opplysninger om gjerningspersonene i Romerike stemmer bra overens med de bildene vi har fra sprengingen i Rømskog, sier Bergseth til VG.

Politiet i Østfold har gått ut med følgende beskrivelse av gjerningspersonene:

Gjerningsmann én: Kraftig bygget, finlandshette, mørk jakke med lyse armer, hette, røde hansker

Gjerningsmann to: Fyldig/kraftig, grå hettegenser, mørke bukser, røde hansker

Bil: Mørk, mulig stasjonsvog

Les flere saker hos RB.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.