RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Enger-tilståelsen blir lagt bort

INNRØMMET: Pål Enger innrømmet noe, som hadde skjedd i gullsmedforetningen David Andersen, som han ikke var dømt for. Spørsmålet er hva?
INNRØMMET: Pål Enger innrømmet noe, som hadde skjedd i gullsmedforetningen David Andersen, som han ikke var dømt for. Spørsmålet er hva? (NRK)
Sist oppdatert:
Tidligere polititopp tror ikke Enger vil bli etterforsket for gullsmed-ranet.

Oslo politidistrikt vurderer nå hva yrkeskriminelle Pål Enger egentlig innrømmet på NRKs Trygdekontoret tirsdag kveld.

Det er til vurdering. Vi må se på utsagn, og se på sakene, og gjøre en påtalemessig vurdering av hva vi foretar oss, sier leder Einar Aas som leder Oslo politidistrikts seksjon for organisert kriminalitet til Nettavisen onsdag ettermiddag.

Enger selv hevder at han innrømmet å ha gjennomført et innbrudd i gullsmedforetningen David Andersen i 1997.

Andre mener at Enger innrømmet et ran av David Andersen i 2003, som han ble siktet for i 2007 etter spor av hans DNA i en fluktbil.

«Brekk» og ikke ran»
Tidligere leder for etterretningsseksjonen i Oslo politidistrikt, Leif A. Lier, mener at Enger under innslaget snakket om «et brekk».

- Slik jeg oppfattet det, så sa Enger at han sto bak et «brekket», og i terminologien til både politiet og kriminelle, så er «brekk» et grovt tyveri. Det var det han tilsto, og den saken er foreldet, sier Leif A. Lier til Nettavisen.

Tror saken blir lagt bort
- Hva tror du politiet kommer til å gjøre nå?

- De kan ta opp igjen dokumentene fra saken og etterforske videre. De kan ta et nytt avhør av Enger, men han kommer vel til å si det han sa til mediene - at han ikke har noe med det grove ranet i 2003, men at han har noe med innbruddet å gjøre, sier Lier.

- Tror du at saken bare blir lagt bort?

EKS-POLITITOPP: Tidligere politimann Leif A. Lier mener at Pål Enger aldri innrømmet noe ran.

- Ja, jeg tror nok det blir resultatet, men jeg kan ikke si noe sikkert.

Under samtalen på Trygdekontoret, sa Enger at det bare var han som kunne gjennomføre «brekket» på den tiden.

Understreker brekk-uttalelse
- Det har jeg ingen tro på. Jeg kjenner ikke detaljene i det innbruddet, men det var mange på den tiden som hadde ekspertise til å gjennomføre innbrudd, sier Lier.

Engers advokat, Fridtjof Feydt, påpeker også i en pressemelding onsdag at Enger snakket om «gullsmedbrekk» og ikke et «ran», og at det derfor var 1997-innbruddet, som altså er foreldet, og ikke 2003-ranet, som ikke er foreldet, som ble innrømmet på Trygdekontoret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere