Gå til sidens hovedinnhold

Tror flere drapsmenn går løs

Flere gjerningsmenn sto trolig bak drapene på de to kinesiske studentene i Oslo i februar. Drapene var så bestialske at de kan virke umulig å utføre for en liten mann som fetteren, mener politiet.

Samtidig er det klart at mistanken mot den allerede siktede fetteren er styrket etter nye tekniske bevis, melder TV 2 Nyhetene.

Det nærmeste politiet så langt kommer et drapsmotiv skal være noen få tusenlapper i uoppgjort gjeld. Men politiet tror at fetteren hadde medhjelpere i dobbeltdrapet for seks uker siden. Drapene var så bestialske at de kan virke umulig å utføre for en liten mann.

Fire nye uker
Kjæresteparet Ningyan Yu og Yuhang Wu hadde hadde ingen andre nære venner i Oslo enn Wus fetter.

De hadde felles måltider på studenthyblene sine på St. Hanshaugen og var sammen i den kinesiske menigheten.

Og onsdag ble fetteren konfrontert med et teknisk bevis som sannsynligvis stammer fra hans egen hybel. 22-åringen valgte da å avbryte avhøret og samtykke i fire nye uker i varetekt.

Fant mobiltelefon
Et annet bevis er den drepte kvinnens mobiltelefon som ble funnet på et busstopp på St.Hanshaugen etter drapene. Fra denne telefonen er det sendt en SMS til fetteren der hun ber ham varsle arbeidsgiverne til paret om at de blir borte noen dager.

Meldingen skal være sendt etter drapene - og politiet tror fetteren sendte den til seg selv fra venninnens mobil.

Politiet mener drapsmotivet kan være at fetteren hadde gjeld til den drepte kvinnen, samt pastoren i menigheten.

Dette skal kun være snakk om 7-8000 kroner, og også for politiet er det ubegripelig at det er verdt å drepe for.

Finner ikke drapsvåpen
Politiet mangler dessuten ett av drapsvåpnene som ble benyttet da det kinesiske studentparet ble drept, melder NTB

Paret ble funnet drept på en studenthybel på St. Hanshaugen den 20. februar, men har ifølge politiet blitt tatt av dage opptil en uke tidligere.

Politiet har tidligere opplyst at de har en klar oppfatning av hvordan drapene av de to instrumentmakerstudentene er foregått, men at de ikke ønsker å offentliggjøre dette. Frykten er at en annen mulig gjerningsmann skal samkjøre sin forklaring med den siktedes.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot