RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke elendigheten tar slutt

Oslo Lufthavn Gardermoen, OSL, Norwegian, SAS
Oslo Lufthavn Gardermoen, OSL, Norwegian, SAS (OSL)
Sist oppdatert:
Venter katastrofetall fra SAS .

Tirsdag i neste uke legger flyselskapet SAS frem tall for fjerde kvartal. Tallene kommer ikke til å bli noe hyggelig lesning for de som har investert pengene sin i flyselskapet. Det er også krisetall for den norske stat, som gikk inn med 800 millioner kroner i en emisjon på totalt 6 milliarder svenske kroner i februar i fjor.

Også de ansatte bør bite negler.

Venter økt underskudd
Ifølge SIX Estimates venter børsanalytikerne et resultat før skatt på minus 432 millioner kroner i fjerde kvartal. Hvis dette slår til, er det dårligere enn minus 403 millioner kroner i fjerde kvartal i forfjor.

Omsetningen har også falt, tror analytikerne. Omsetningen i fjerde kvartal 2008 var på 12,92 milliarder kroner, mens det ventes 10,67 milliarder kroner i omsetning i fjerde kvartal 2009. Ser man på passasjerstatistikken som selskapet presenterer hver måned, har SAS-konsernets totale passasjertrafikk (RPK) stabilisert seg noe, dog i negativ retning. RPK falt med 10,9 prosent i desember sett mot tilsvarende måned året før, RPK falt med 11,3 prosent i november og med 13,5 prosent i oktober, skriver SIX.

Må hente mer penger
Analytikerne venter at de seks milliarder svenske kronene som ble hentet inn i en emisjon i fjor, ikke er nok. De tror at SAS vil gjennomføre en ny emisjon i løpet av året.

Dermed kan en ny milliardemisjon havne på bordet til næringsminister Trond Giske før han vet ordet av det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere