RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på flykaos

Sist oppdatert:
Ferietrafikken går som normalt på Gardermoen, spådommer om kaos til tross.

Mandag begynner fellesferien, og dermed er mange på reisefot ut av landet allerede fra i dag. Men så langt har passasjerene kommet seg avgårde og flyene er på rutetid.

NA24 - din næringslivsavis

Norwegian-kaos?
Det ble i VG i dag referert til at det kunne ble kaos på Gardermoen når Norwegians bakkemannskaper tar ferie.

Men informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) kan fortelle at avviklingen går som normalt også for Norwegians passasjerer så langt.

- Jeg håper det ikke blir problemer for Norwegian-passasjerene, sier Kobro, men henviser til Servisair og Norwegian for ytterligere kommentarer.

Bakgrunnen for det varslede kaoset er at 100 flyplassfunksjonærer mister jobben 1. oktober når det finske selskapet Northport Norway AS overtar ekspederingsansvaret fra Servisair AS. Flere av dem har allerede fått seg ny jobb eller slutter om kort tid.

Derfor fryktes det det være for lite tilgjengelig personale når fellesferien tar til at de ikke klarer å ta unna alle Norwegian-passasjerene.

I går tok forøvrig Luftfartens Funksjonærforening ut stevning mot selskapene Proffice, Proffice Aviation og Northport Norway som følge av konflikten.

- Ingen kø
Jo Kobro sto godt plassert i avgangshallen da NA24 ringte fredag formiddag.

- Jeg står ved en av innsjekkingsskrankene nå, og sier hvor er folket?

Kobro forteller at køsituasjonen akkurat nå er ikke-eksisterende.

- Det er ingen innsjekkingskøer, og ingen bagasjeproblemer så langt. I det hele tatt er trafikkavviklingen svært tilfredsstillende, sier Kobro til NA24.

- Nå begynner fellesferien og mange skal utenlands.Kan du si noe om trafikkavviklingen?

- Det jeg kan si er at mens man i juni har både business-trafikken og ferie-trafikken, består avviklingen i juli i langt større grad av feriepassasjerer. Så langt er det fin flyt og de kødannelser vi ser er helt normale, og slik man som reisende må regne med, sier Kobro til NA24.

Kaos på Kastrup
Det har vært timelange køer og kaos på København Lufthavn denne uken som følge av stort frafall av sikkerhetspersonell.

-Påvirkes Gardermoen av kaos på Kastrup?

- Vi ble påvirket av de problemene ved at det ble stående igjen mye bagasje som så ble ettersendt. Men situasjonen ser nå ut til å ha bedret seg, sier Kobro.

I dag går trafikkavviklingen som normalt på Kastrup.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere