*Nettavisen* Nyheter.

Tror ikke på Huseby-ultimatum

SV-politiker Marianne Borgen tror ikke på amerikanernes trusler om at det ikke finnes alternativer til Huseby-tomta når det gjelder ambassadeflytting.

02.12.05 07:55

I et leserbrev som den amerikanske ambassadens presse- og kulturråd James Ellickson-Brown har sendt til Dagsavisen og Aftenposten heter det at alle flytteplaner kan bli avlyst dersom Huseby-alternativet blir stemt ned.

- Overskuelig fremtid
Avvises Huseby-alternativet, blir ambassaden værende i Drammensveien i «overskuelig fremtid», skriver Ellickson-Brown.

Men byrådsmedlem og Huseby-motstander Marianne Borgen (SV) lar seg ikke stresse av det som må oppfattes som et ultimatum rett før Oslo kommune skal ta endelig stilling i saken.

Tror på dialog
- Det er helt greit at amerikanerne gir uttrykk for sitt syn. Det er også forståelig at de forsøker å legge press på Oslo kommune før avgjørelsen faller. Men jeg tror at amerikanerne er så smarte og kloke at dersom det blir nei til omregulering av Huseby-tomta - slik jeg håper - så vil de gå i dialog med kommunen om andre tomtealternativer. Hvis ikke blir jeg veldig skuffet, sier Borgen.

Det knytter seg fortsatt spenning til utfallet av behandlingen i bystyret. Flere representanter har ennå ikke bestemt seg for hva de skal stemme.

- Ikke noe skremmeskudd
Jan Borgen, som for ordens skyld ikke er i familie med Marianne Borgen, befinner seg i leiren som kjemper for flytting av ambassaden fra Drammensveien og til Huseby. Han advarer mot å bagatellisere amerikanernes advarsler.

- Dette er ikke noe skremmeskudd fra amerikanernes side. Blir det nei til Huseby-alternativet, blir de værende i Drammensveien, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Det er ikke mulig å finne en alternativ tomt før det har gått mange år. Husk at prosessen til nå har vart i sju år der man har sett på 33 tomtealternativer. Husk også Forsvarsdepartementet solgte Huseby-tomta til amerikanerne for halvannet år siden, sier Jan Borgen. Han sier staten må stå ved sine internasjonale forpliktelser og sørge for at amerikanerne får en egnet ambassade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.