RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Jesus fysisk sto opp

Sist oppdatert:
Norske prester er bokstavtro. Bare tre av 135 prester sier de tviler på om Jesus bokstavelig talt sto opp fra de døde påskemorgen.

- Jesu' oppstandelse er en avgjørende hendelse, og troen på den er et fundament for den kristne troen. Dette er like avgjørende i dag som tidligere, sier Helga Haugland Byfuglien, leder av styringsgruppa for trosopplæringsreformen i Den norske kirke, til TV 2 Nettavisen.

Hun er ikke overrasket over undersøkelsen som viser at norske prester flest holder fast på at Jesu' oppstandelse var noe som faktisk skjedde.

- Hadde vi ikke trodd på dette, hadde vi ikke vært kristne, sier hun.

Bred enighet
Det er den kristne avisen Vårt Land som har foretatt undersøkelsen. 132 av 135 prester sa seg enig i påstanden: Jesus sto legemlig opp fra de døde påskemorgen. De tre siste sa seg delvis enig. Enigheten ser ut til å være like stor blant frikirkelige som blant Den norske kirkes prester. Dermed er det ikke mye tvil å spore blant påskens forkynnere om at oppstandelse er sann i bokstavelig betydning, skriver avisa.

- Innsnevret åndelig forståelse
Forskningsleder Knut Alfsvåg ved Misjonshøgskolen i Stavanger tror det er mer problematisk i dag enn for noen tiår siden å si at man kun tror på det man ser.

- Avvisningen av den legemlige oppstandelsen er et symptom på en innsnevret åndelig forståelse av forholdet mellom Gud og mennesker, sier han til avisen.

- For meg er det viktig at Guds Sønn døde fysisk og sto opp igjen fysisk. Det var viktig for Gud å vise oss at kroppen ikke er et fengsel. Jesu oppstandelse forholder seg både til skapelsen og nyskapelsen, sier Marianne Kolkmann, pastor for tre adventist-menigheter i Buskerud. Hun mener troen på Jesu gjenkomst gir menneskene håp her og nå.

- Fysisk og reell
Prest Steinar Hjerpseth i Metodistkirken i Trondheim innrømmer at han savner et symbol for oppstandelsen. Noe mer konkret enn en tom grav.

- Oppstandelsen er fysisk og reell, og Jesu oppstandelse er førstegrøden som peker på det som kommer, sier Hjerpeseth til Vårt Land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere