RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror legionella-faren er over i Trondheim

Smittevernmyndighetene i Trondheim tror de har funnet kilden der en 62 år gammel Vadsø-kvinne ble smittet av legionella.

- Vi tror smittekilden er det aktuelle hotellet der kvinnen bodde under sitt opphold i Trondheim. Vi har tatt flere prøver, men svarene på disse vil ikke komme før i neste uke, sier fungerende smittevernlege i Trondheim, Eyvind Senneset til NTB.

Den smittede 62-åringen bodde en uke på det aktuelle hotellet under ferie i Trondheim. Hun ligger nå innlagt på Sykehuset Asker og Bærum.

Eyvind Senneset forteller at hotellet har gode rutiner for renhold og at det ikke er sikkert prøvene som er tatt vil vise spor etter legionella-bakterier.

De farlige bakteriene kan formere seg kraftig under optimale forhold, gjerne i dusjhoder. Jevnlig renhold eller oppvarming av anleggene kan imidlertid hindre framvekst av legionella. Bakterien dør nemlig så fort temperaturen kommer over 70 grader.

- Tilstanden for den smittede kvinnen skal være alvorlig, men stabil. Situasjonen skal ikke være livstruende, sier Senneset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere