Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror liket ble fraktet i søppelcontainer

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Politiet ber igjen om publikums hjelp for å løse drapssaken på Høybråten i Oslo.

Oslo politidistrikt har foreløpig ingen mistenkte etter drapet på Høybråten, men mener å ha gjort viktige framskritt i etterforskningen.

En søppelcontainer som ble funnet utbrent på Karistien cirka 150 meter sør for stedet der Muhammad Bilal Aslam ble funnet drept lørdag for en uke siden, er politiets viktigste spor i drapssaken.

Nå går Oslo-politiet ut og spør om noen savner en slik container eller har kunnskap om hvor den kommer fra.

Vitne så menn trille container
De har også en vitneobservasjon som regnes som svært interessant.

- To menn ble observert like ved stedet der containeren ble funnet utbrent like før den brant. Observasjonen ble gjort fredag rundt klokka 15.45, opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Oslo politidistrikt.

Vitnet skal ha sett de to trille en container på gangstien.

Ber om tips
På en pressebriefing lørdag viste han fram en tegning av containeren og et foto av hvor den ble funnet på gang- og sykkelveien som går gjennom området ikke langt fra Høybråten kirke.

- Omtrent slik så den ut. Vi antar at liket er fraktet i denne containeren, og vi er svært interessert i observasjoner eller opplysninger om containeren, sier Hjort Kraby.

Containeren var helt utbrent da den ble funnet, og politiet mener derfor det ikke har noen hensikt å vise bilder av den. Men de opplyser at det er en type container som det finnes mange av i Oslo. Fargen var grå eller grønn.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger om andre deler av etterforskningen, men sier de har mye informasjon å bearbeide, både fra avhør i området og fra teledata.

Jobbet i butikk
Den 23 år gamle norsk-pakistaneren Muhammad Bilal Aslam ble funnet drept på morgenen 11. mars i skogkanten ved Karistien. Det var en turgåer som fant ham. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at døden skyldes massiv, grov vold. Politiet mener han ble drept et annet sted og så fraktet dit han ble funnet.

Ifølge TV 2 Nyhetene beskrives drapsofferet som en snill og sympatisk mann. Han jobbet i en butikk på Oslos vestkant seks dager i uken. Fredag hadde han fri.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!