*Nettavisen* Nyheter.

Tror meteor falt i Loddefjord

En mystisk ildkule lyste opp himmelen over Vestlandet lørdag kveld og falt i bue ned mot Storavannet i Loddefjord i Bergen. Et digert hull i isen gjør at naboene tror det ligger en meteor i vannet.

23.02.06 08:43

Flere naboer i Hetlevikåsen i Loddefjord forteller til Bergens Tidende om det sterke lyset som plutselig kom over hustakene deres lørdag kveld i 22-tiden. Lyset beskrives som «et stort, klart, hvitt lys med blåskjær i» og det skal ha kommet med høy fart før det forsvant, trolig ned i Storavannet. Et digert hull i isen på fem-seks meter i diameter har fått naboene til å snakke om meteor-krasj i vannet.

Har fått inn flere rapporter
Den alltid like entusiastiske kjendis-astronomen Knut Jørgen Røed Ødegaard er i fyr og flamme over lysfenomenet, og forteller at han har fått flere henvendelser fra vestlendinger som sier de har observert et sterkt fallende lys på himmelen lørdag.

- Alt tyder på at det var en veldig kraftig meteor som kom inn i atmosfæren, og at lysstripen var synlig over store deler av Vestlandet. Tenk hvis det var en meteor i Loddefjord. Å, så gøy det hadde vært. Det er ingenting jeg ønsker mer enn å finne en meteor, sier Røed Ødegaard jublende til BT.

Vil dykke
Jubelen ble noe dempet da han hørte diameteren på hullet i isen. Meteorer skal ikke lage så store hull, ettersom de forbrenner kraftig før de når jordskorpen, og blir bare en kald, liten sten når de treffer bakken.

Men nabolaget i Hetlevikåsen er ikke i tvil. Lysvitne og dykker Geir Andersen ønsker å dykke i Storavannet for å ta en kikk på bunnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.