Gå til sidens hovedinnhold

Tror nødmelding var bløff

En båt med to voksne og to barn var i ferd med å synke, lød nødmeldingen mandag. Trolig var meldigen en bløff, tror Hovedredningssentralen.

- Vi har fått melding om at båten er gått ned, opplyser redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Men redningsmannskapene har verken funnet spor etter fartøy eller folk etter melding om at en båt med fire personer om bord skulle ha gått ned nordvest for Munkholmen i Sør-Trøndelag.

- Det er merkelig. Vi har mistanke om at meldingen var falsk. Vi finner ingenting i det angitte området, men fortsetter å lete, sier Vaage.

Tipser skal ikke ha villet oppgi navn eller telefonnummer til redningssentralen.

Utvider søket igjen
Politiet fikk melding om hendelsen via Hovedredningssentralen klokka 11.42.

- Det er ikke funnet noe, verken båt eller folk. Søket er for sikkerhets skyld utvidet sier operasjonsleder Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ved 13-tiden ble søket utvidet, for sikkerhets skyld, mellom Trondheim og Vannvikan på den andre siden av fjorden. Men heller ikke det ga resultater.

Overlevelsesdrakter
Den anonyme tipseren sa til Hovedredningssentralen at en båt med to voksne og to barn var iferd med å gå ned en kilometer nordvest for Munkholmen. Alle skulle ha på seg overlevelsesdrakter.

Luftambulanse og kystvaktsbåt er satt inn i redningsaksjonen. Brannvesenet har bidratt med dykkerbåt. Redningsaksjonen fortsetter inntil videre, får TV 2 Nettavisen opplyst.

Politiet vil trolig iverksette etterforskning for å forsøke å finne ut hvem som varslet Hovedredningssentralen. Anropet ble trolig sendt via en såkalt VHF-radio. Falske nødanrop kan straffes med bøter og fengsel i inntil tre måneder, melder ANB.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser