Tror pistolmenn har flyktet landet

Foto: Arne Lutro (TV 2 Nettavisen)

To av de etterlyste har meldt seg for politiet etter at en 28 år gammel mann ble skutt i Bærum i går. Nå frykter politiet at en eller flere av de etterlyste har forlatt Norge.

20.01.05 18:57

- Vi ønsker å si til vedkommende at vi har så god kontroll at han bør bare sette seg på første fly hjem og springe opp til politikontoret for å melde seg. Det er bedre det, enn å bli pågrepet i utlandet, sier politioverbetjent Tom Søreide ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Jeg vet at det ikke er gøy å bli pågrepet og satt i varetekt i utlandet, fortsetter han.

To meldte seg
Om lag klokken 12 torsdag kom det første gjennombruddet i etterforskningen etter at den 28 år gamle afghaneren ble banket opp og skutt av fire til fem gjerningsmenn i Emma Hjorths vei ved Sandvika i Bærum onsdag tidlig ettermiddag.

Ifølge politioverbetjent Søreide mottok politiet en telefon fra advokat Ellen Holager Andenæs klokken 12.00 onsdag. Advokaten fortalte at den ene av de to internt etterlyste satt på hennes kontor og ville melde seg. Om lag en halv time senere kom de to til politikontoret.

- Nesten samtidig får vi telefon fra familien til en av de andre. Vi rykker deretter ut og pågriper den andre på en adresse i Bærum, sier Søreide til TV 2 Nettavisen.

Begge de to skal være av pakistansk opprinnelse. Offeret skal ha kommet til Norge fra Afghanistan så sent som i november i fjor.

Avhøres nå
Politiet leter fortsatt etter to eller tre andre personer i forbindelse skuddramaet. Noe våpen skal ikke være funnet.

Ifølge Søreide avhøres nå de to pågrepne personene, som siden i går kveld var etterlyst internt i politiet.

- Hva som er kommet frem i avhøret, ønsker jeg ikke å kommentere. Ettersom vi har flere aktører som vi ikke har kontroll på kan vi ikke gå ut med disse opplysningene, sier Søreide til TV 2 Nettavisen.

Han forklarer at politiet holder åpent om hvorvidt det var fire eller fem personer innvolvert i skyteepisoden, ettersom det foreligger forskjellige vitneutsagn. Derfor er politiet foreløpig ikke sikker på om de fremdeles jakter på to eller tre menn.

- Ikke planlagt
Politiet har også hatt samtaler med 28-åringen som ligger på Ullevål universitetssykehus med skuddskader i bryst og mage. Det er foreløpig ikke klart hva motivet for overfallet og skuddene var.

- Det virker ikke planlagt, men vi kan ikke utelukke noe. Men det ser uansett ut som at dette ikke var et gjengoppgjør eller et oppgjør av annet slag. Men alt ligger fremdeles åpent, sier politioverbetjent Søreide som leder etterforskningen.

- Kjente offeret og de pågrepne hverandre fra før?

- De kjente hverandre i alle fall ikke godt. Men vi mener at de har hatt en eller annen form for relasjon. Men vi har ikke kommet dypt nok i etterforskningen til at vi kan kvalitetssikre det svaret, svarer Søreide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.