RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror profitt var metanol-motiv

Sist oppdatert:
Norsk politi mener ønsket om mer profitt var motivet bak innblanding av metanol i den illegale spriten fra Portugal.

Den giftige spriten som ble solgt til Norge kom fra en fabrikk utenfor Lisboa i Portugal. Flere teorier er lansert om hvorfor spriten ble iblandet metanol - noe som så langt har krevd 18 menneskeliv i Norge.

Mens spritkongen Erik Fallo har hevdet at metanolen måtte være iblandet for å ødelegge hans virksomhet, lanserer politiet nå en annen teori etter besøk i Portugal, melder NRK Østfold.

- Vi har avdekket en fabrikk i landet hvor det har vært store mengder metanol og etanol. Grunnen til at det er helt metanol i spriten er nok en kombinasjon av flere ting, men vi har konkludert med at spørsmålet om profitt var viktigst, sier Espen N. Olsen, som etterforsker metanol-saken, til NRK.

Fordi metanol er billigere å produsere enn etanol (ren sprit) og fordi kunnskapen om farene med metanol har vært liten hos de portugisiske spritprodusentene, har dette kunnet skje, mener politiet.

- Fabrikken hadde lovet å levere mye mer sprit enn det de klarte å produsere, og da ble dette en enkel, og lønnsom løsning på problemet, sier Olsen ifølge NRK Østfold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere