Tror «Satan»-bok kan være plantet

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Flere muslimer tror at «Satan»-boka som håner nordmenn er plantet for å ødelegge for muslimene i Norge.

- Teorien blant mange muslimer er at boken er plantet, fordi de mener at ingen oppegående muslim kan mene noe sånt, sier leder Nadeem Butt i Antirasistisk Senter til TV 2 Nettavisen.

Forfatteren av boka utgir seg for å være muslimsk, men vedkommende holder navnet sitt hemmelig. I sine beskrivelser av den hvite mann går vedkommende svært langt.

- Ødelegge for muslimer
Saken etterforskes nå av oslopolitiet, og spekulasjonene om hvem som står bak er mange.

- De som tror at boka er plantet mener dette er gjort av noen som vil ødelegge for muslimene i Norge. Siden det er en hemmelig utgivelse, kan vi ikke utelukke det, sier Butt.

Antirasistisk Senter har vurdert muligheten, og har likevel kommet fram til at dette er mindre sannsynlig.

Boka «Satans sønn» beskrives den hvite mann, deriblant nordmenn, som barbarer.

Les utdrag fra Satan-boka her.

- Hvis dette er plantet, er det ikke første gang dette har skjedd. På verdensbasis ser en at det er fabrikkert mange ting for å ramme muslimer, sier Akhtar Chaudhry, bystyremedlem i Oslo, til TV 2 Nettavisen.

Han sier at flere i det norske muslimske miljøet er bekymret, og at de liker lite å bli knyttet til boka.

- Trolig skrevet i Oslo
Den som har skrevet boka hevder å representere «All Pakistan Muslim Society», men organisasjonen er ikke registrert her i landet. Antirasistisk Senter har heller ikke hørt navnet tidligere.

Politiet står derfor med svært få spor etter forfatteren, og sier til TV 2 Nettavisen at de vil finne ut hvem som står bak boka før de vurderer innholdet.

Onsdag formiddag, to dager etter at saken ble anmeldt, hadde politiet ikke fått inn ett eneste tips i saken.

- Min antagelse er at det er en person som er bosatt i Norge, meget sannsynlig i Oslo. Jeg tror ikke en person hadde gjort en så stor jobb hvis du ikke har lokal tilknytning. Da er hele hensikten borte dersom du ikke bor her og har noe med Norge å gjøre, sier Butt i Antirasistisk Senter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.