RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Veigård, Erik (SCANPIX)

Tror savnet fiskebåt kolliderte

Sist oppdatert:
Politiet skal sitte på radarbilder som viser at den savnede sjarken «Marina» og det russiske lasteskipet «Mekhanik Tyulenev» var på kollisjonskurs.

Radarbilder politiet har undersøkt skal vise at den savnede fiskebåten «Marina» og det russiske lasteskipet «Mekhanik Tyulenev» var svært nær hverandre utenfor Andøya mandag. Politiet tror de to kan ha kollidert, melder NTB.

- Vi har søkt i store områder vest for Andøya, men har foreløpig ikke gjort noe funn, sier redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen (HRS) i Bodø til Nettavisen klokken 14.30.

- For oss er det ikke så viktig om det har vært en kollisjon, slik mange spekulerer på, legger Hongset til.

Interessant funn
Men redningssentralen opplyser at de har gjort et interessant funn.

- Status er uforandret, men det er planlagt undersøkelse av området nordvest for Andøya med undervannsbåt. Vi har ikke gjort noe konkret funn, men de har forsøkt å dra opp et bruk - et slags fiskeutstyr av type garn eller line - som sitter fast. Hva det sitter fast i, har vi ingen formening om, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Bodø, Øyvind Odde, til Nettavisen ved 15.30-tiden.

Det vil sannsynligvis ta flere timer før miniubåten er på plass, opplyser redningslederen.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Undersøker skroget
Tirsdag lette et Orion-fly fra Forsvaret etter den savnede sjarken i farvannet utenfor Andøya. Samtidig tok norske myndigheter kontakt med det russiske lasteskipet «Mekhanik Tyulenev» og beordret den til Bodø. Lasteskipet ligger nå i arrest i Bodø der skroget blir undersøkt av dykkere for å se om det er spor etter kollisjon.

Kapteinen på det 85 meter lange og 2.600 tonn tunge fartøyet stiller seg uforstående til at skipet kan ha vært involvert i en kollisjon. Rederiet NSC Arkhangelsk benekter at deres lastefartøy Mekhanik Tyulenev kan ha kollidert med den savnede fiskebåten utenfor Andøya, melder NTB.

Om bord i den savnede sjarken var 68 år gamle Kristian Knudsen fra Øksnes i Vesterålen. Han skulle etter planen komme tiilbake mandag.

- Ikke kollidert
En representant for det russiske skipet avviser ifølge Harstad Tidende at de har kollidert.

Havarikommisjonen for fiskeflåten er underrettet og har startet sine undersøkelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere