RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror SV vil ut av regjeringen

Sist oppdatert:
Venstres Odd Einar Dørum mener SV er på vei ut av regjeringen.

– SV har sviktet totalt på forskning og utdanning. Jeg tror det er et signal om at de helst vil slippe regjeringsmakt og ansvar, sier stortingsrepresentant Odd Einar Dørum (V) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Venstre-politikeren viser til at forskningsminister Tora Aasland (SV) nylig ba forskningsinstitusjoner være tydeligere i sine budsjettkrav overfor regjeringen. Onsdag samlet regjeringen seg til en avgjørende todagers konferanse om statsbudsjettet for 2009. Tora Aaslands bønn kom kort tid etter at hun selv valgte å droppe stortingsmeldingen om rekruttering av forskere.

Store muligheter
Venstres Odd Einar Dørum frykter nå for Norges renommé blant våre naboland og hevder at SVs slette innsats på forskning og utdanning, egentlig er en bønn fra SV om å slippe regjeringsmakt.

– Den manglende satsingen på forskning vil bli lagt merke til i våre naboland. En gunstig økonomisk situasjon gir Norge mulighet til å investere i framtida sjelden har vært større. Det gjør man ved å satse på kunnskap og nye ideer, gjennom bevilgninger til utdanning, forskning og næringsliv. Det krever politisk evne til å se forskningens betydning, og politisk vilje til å satse på forskning, sier Dørum.

Tre områder
Venstre-politikeren mener at regjeringen er nesten blottet for slike tanker og viser til tre områder hvor de rødgrønne svikter:

* Kutt i bevilgningene til universitetet og høyskoler

* Manglende satsing på Forskningsfondet

* Manglende satsing på næringsrettet forskning

Dørum beskylder også regjeringen for ikke å ta på alvor at det er prekær mangel på forskere.

– Satsingen på rekrutteringen av forskere, som regjeringen lovet i Soria Moria-erklæringen, er en flopp. SV har gitt opp og tapt saken i regjeringen, mener Dørum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere