RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Tror tiltalte bet Dereka

Rettsmedisinere finner det sannsynlig at bitemerker funnet på Dereka Rukan Mikulas armer stammer fra den tiltalte 20-åringen.

På den drepte 16-åringen fant man to tydelige bitemerker på armene da hun ble obdusert ved Rettsmedisinsk institutt, melder NTB.

Lederen ved instituttet, professor Sidsel Rogde, beklaget i sitt vitnemål tidligere på dagen at merkene ikke var blitt oppdaget før liket ble vasket. På den måten ble mulige DNA-spor som kunne ha ført etterforskerne direkte til den som har bitt henne, fjernet.

Selv om Dereka selv kunne ha påført seg det ene bitemerket, nede på høyre underarm, mente Kvaal det var lite sannsynlig. Det andre merket satt høyt oppe på venstre overarm, og tanneksperten utelukket at 16-åringen kunne ha laget dette merket selv. Hun påpekte at den drepte og tiltalte hadde uvanlig lik tannstilling, men at 20-åringen hadde noen spesielle kjennetegn som de kunne kjenne igjen på det ene bitemerket.

– Sammen ser vi ganske karakteristiske trekk og sier derfor at det er ganske sannsynlig at det er tiltalte som har gjort dette, sa Kvaal til tingretten.

Beklaget sterke bilder
Under obduksjonen ble det funnet sår og skader etter gjentatte harde slag mot hodet. På flere steder var hodeskallen knust. Det ble også funnet tydelige spor etter kvelningsforsøk, men rettsmedisinerne kunne ikke si om det var dette Dereka døde av. De voldsomme hodeskadene var derimot umiddelbart dødelige.

Den erfarne rettsmedisineren Rogde unnskyldte de svært sterke bildene hun viste for frem. Bildene var tatt under obduksjonen for å kunne dokumentere skadene.

Skobevis
Politiet mener den tiltalte lyver om at han kastet sine spesielle skatesko av merket Osiris D3 ved juletider i fjor. Avtrykk fra sko av denne typen ble funnet i stort antall i leiligheten, både med avtrykk fra blodet til den drepte og avsatt med skitt fra utsiden.

20-åringen har hele tiden hevdet at han hadde på seg vinterstøvler av merket Camel da han var på besøk hos Dereka den natten drapet fant sted, men forklarte ifølge NTB mandag at han hadde tatt disse av seg i entreen da han gikk inn.

Da tiltalte møtte til avhør hos politiet etter drapet, var han iført helt nye sko. Politietterforskerne mente dette var mistenkelig, og i retten antydet politibetjent Anniken Egelie at tiltalte hadde etterlatt Osiris-skoene sine i butikken da han kjøpte de nye skoene i Oslo tre dager etter drapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere