RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trosopplæring inn på SFO

Sist oppdatert:
Kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland vil innføre trosopplæring på skolefritidsordningen (SFO). Hva mener du?

Hauglands forslag innebærer at alle trossamfunn skal kunne gi barn undervisning mens de er på SFO, etter tillatelse fra kommunene. Det melder Avisenes Nyhetsbyrå.

Men forslaget møter motstand på Stortinget, der samtlige partier unntatt regjeringspartiene tidligere har slått fast at de ikke ønsker trosopplæring i SFO.

– Dette var vi helt klare på. Jeg ble rimelig provosert da jeg så at statsråden kom med dette forslaget, sier SVs Rolf Reikvam, leder i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen til ANB.

Begrunnelsen for forslaget er at det er vanskelig å samle barn til trosopplæring i grisgrendte strøk. Kirkedepartementet tror derfor at trosopplæring i SFO vil bli ønsket velkommen av mange foreldre.

Generalsekretær Lars Gule i Human-Etisk Forbund understreker overfor ANB at «landet er like grisgrendt for humanister og muslimer», og spør om man kan forvente at hinduistiske og muslimske foreldre skal sende sine barn til en skolefritidsordning der de blir sittende i en krok og tegne fugler mens de andre har trosopplæring.

Hva mener du? Delta i debatten på Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere