RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trosser kulden på scooter

Foto: Eirik Baardsen
Sist oppdatert:
Rykker ut på jobb i scooter og 16 minusgrader. - Det er stor en skam å snu, sier scooterfantom og journalist Atle Jørstad. Se video

iOslo-journalist Atle Jørstad lar ikke kulden stoppe en potensiell god sak. Som en såkalt rykkejournalist er første bud å være raskt ute, og sentrumsgatene i Oslo kan være en frustrerende tålmodighetsprøve i bil. Derfor setter Jørstad seg på scooteren, i all slags vær, for å være først ute.

Nerdete men effektivt
- Jeg er selvfølgelig klar over at scooter er ekstremt nerdete, men jeg hadde likt å se den som kommer seg raskere frem enn meg i sentrum. Vedkommende må enten være lovbryter eller dumdristig, sier Jørstad til Nettavisen.

Har du et tips til scooterjournalisten? Send mail til atle.jorstad@ioslo.no.

Et møte med den strenge norske vinterkulden på scooter kan være en vond opplevelse, og når luften skriker i minusdur bør en vite hva man begir seg ut på.

- Det er ekstremt kaldt å kjøre scooter i 50-60 km/t når det er så mange minusgrader. Spesielt i ansiktet og på beina. Og hendene hvis du ikke har gode votter. Det er egentlig generelt rimelig kaldt, sier han.

Se video.Artikkelen fortsetter under.

Brukes daglig
Når det er på det kaldeste bruker han scooteren kun til de kortere turene, men han har den siste uken brukt scooteren nærmest daglig.

- At det er glatt har i hvert fall ikke vært noe problem hittil, selv om jeg har fått litt sleng på scooteren et par ganger.

- Frustrerende med bomtur
Det er ikke alle nyhetssaker som viser seg å være gode, men det finner han ofte først ut når han er der. Har man halvveis pådratt seg frostskader på en bomtur, kan det være frustrerende å komme tomhendt tilbake.

- Det kjipeste er hvis man har kjørt noen kilometer, og så finner ut at det du trodde var en god sak ikke er noen ting. I hvert fall hvis du bare har vanter på deg. Ja, jeg har opplevd det, og nei, det var ikke verdt det.

Satt scooteren på t-banen
Selv for en kuldevandt Yamaha-scooter kan det bli for kaldt, og iOslo-journalisten og scooteren må da finne alternative transportløsninger.

- En gang var det så kaldt at jeg måtte ta scooteren på t-banen tilbake igjen. Problemet er at du ikke merker sånt før du har kjørt en femhundre meter, og skal du ut på noe som haster kan du ikke bare droppe saken. Det er stor skam å snu, proklamerer Jørstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere