Trøstemiddag på Slottet

Foto: (Foto: Scanpix)

Utenriksminister Jonas Gahr Støre var svært taus rundt Afghanistan-saken, men så frem til Kongens tradisjonelle slottsmiddag torsdag kveld.

19.10.06 22:54

I kveld er det duket for nok en middag på Slottet for stortingsrepresentanter og statsråder under kong Haralds tradisjonelle middag for Stortinget.

Det har vært mye oppstyr rundt både Mongstad-saken og Nato-saken den siste tiden. Onsdag besluttet regjeringen å ikke sende norske soldater til Sør-Afghanistan. Dette skapte storm hos opposisjonen, men likevel ser det ut til at både statsråder og stortingsrepresentanter klarer å legge stridsøksene til side for å nyte en bedre middag sammen.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre trappet opp i kjole og hvitt på slottsplassen, men var svært taus da et samlet pressekorps stilte ham spørsmål om Afghanistan-saken. Støre kunne derimot si at han gledet seg til en hyggelig middag på Slottet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Paust

- Nå skal det være en avslappende og hyggelig kveld, så jeg tror at det blir en rolig og hyggelig kveld, sier Utenriksministeren.

Mye kritikk
Regjeringen fikk mye kritikk for at stortingsrepresentantene fikk vite om Afghanistan-beslutningen samtidig som pressen. Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier at han at han er lei seg for at opposisjonen på Stortinget er misfornøyd med at de ikke fikk vite om avslaget overfor Nato før pressen. Les mer her

Protest mot terningkast
I fjor valgte flere Ap-kvinner å stille med bunad for å protestere mot terningkasttrenden. Men i år trapper de igjen opp i gallakjolene sine. Les mer her

Eli-flause
Det er gått fem år siden Eli Hagen kjørte ned slottstrappene etter å ha sluppet av ektemannen Carl I. Som en følge av dette stuntet, har det blitt vanlig å merke av slottstrappene med bånd og reflekser hver gang kong Harald holder middag for Stortinget. Men i år glimret Eli med sitt fravær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.