*Nettavisen* Nyheter.

Trøster pårørende filippinere

Foto: (Foto: TV 2)

Det er en tung dag for de ansatte ved Jebsen Maritime i Manila på Filippinene. - Vi har opprettet team som har varslet de pårørende til alle de filippinske sjøfolkene, sier kaptein Stan C. Santiago til TV 2 Nettavisen.

20.01.04 09:29

Santiago er leder for kontoret som formidler filippinske sjøfolk til rederier over hele verden.

Han forteller at selskapet i tillegg til varslingsteamet også har opprettet et telefonsenter hvor de svarer på spørsmål fra de pårørende.

- Vi oppdaterer hele tiden familiene på hva som skjer, sier Santiago.

Ifølge ham har så godt som alle filippinerne vært på den samme skipstypen i minst fem år. - Alle er svært erfarne, sier kaptein Santiago.

Formidler sjøfolk

Skipsreder Atle Jebsen er ikke bare reder, han kontrollerer også en gigantisk formidlingssentral for filippinske sjøfolk.

Ialt 23 filippinere var ombord i MV "Rocknes" da skipet havarerte ved 16.30-tiden mandag ettermiddag utenfor Bergen.

- Flere av sjøfolkene har arbeidet for oss i over tjue år, sa skipsreder Atle Jebsen til TV 2 Nyhetene.

Kristian Jebsens Rederi startet i 1929 med to nybygg. Frem til 2. verdenskrig bygget rederiet opp en flåte av små og mellomstore tank- og frakteskip. Tankerne ble solgt på slutten av 60-tallet, og rederiet har siden fokusert på frakteskip på lange kontrakter.

Filippinere siden 1982
For drøyt tjue år siden etablerte Jebsen partnerskapet som har gjort bergensrederiet til storformidler av filippinske sjøfolk.

Fra sitt kontor i Manila på Filippinene formidler selskapet Aboitiz-Jebsen over 4.000 sjøfolk til kunder over hele verden. Jebsen Management AS har skaffet sjøfolk og ytt teknisk støtte til mer enn 130 skip.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.