RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med å gå ut med navn

Sist oppdatert:
Politiet har ikke kommet i kontakt med de fire siktede etter skuddramaet på Aker Brygge søndag.

Foran øynene på flere hundre mennesker ble to menn skutt i beina på Aker Brygge søndag kveld i det som trolig er et gjengoppgjør mellom A- og B-gjengen.

Store politistyrker jakter nå på mennene som avfyrte skuddene. Egne spesialister på gjengmiljøene er engasjert i etterforskningen.

- Vi har etterlyst navngitte personene internasjonalt. Det dreier seg om fire stykker, men det kan være flere, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Ingen kontakt
I løpet av dagen vil politiet vurdere å gå ut med navn og bilde på de fire.

- Vi vurderer fortløpende utover dagen om vi skal gå ut med en etterlysning i media. Foreløpig har vi ikke hatt noen kontakt med de fire, sier Abrahamsen ved 11.30-tiden mandag.

De fire siktede er norske statsborgere, men av utenlandsk opprinnelse.

- De har ofte pakistansk bakgrunn i dette gjengmiljøet, men det finnes unntak, sier Abrahamsen.

Vil ha hjelp


- Du har tidligere bedt det muslimske miljøet om å gjøre sitt for å komme gjengkriminaliteten til livs.

- Med det mener jeg at det pakistanske miljøet kan bli bedre til å rapportere til politiet når de har opplysninger. Det vil føre til at personene som står for kriminaliteten, ikke kan føle seg trygge. Det pakistanske miljøet blir stadig negativt omtalt, og av den grunn er det i deres egen tjeneste å bistå politiet med opplysninger, sier Abrahamsen.

- Bør melde seg
Abrahamsen kommer med en klar oppfordring til de fire om å melde seg så snart som mulig. Oppfordringen går også til advokatene de eventuelt har engasjert.

- Hvis advokatene skal gjøre noe her, så bør de konsentrere seg om å få de til å melde seg så snart som mulig, sier Abrahamsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere