Truer med sykelønnskutt

KrF-leder Dagfinn Høybråten kaster en brannfakkel inn i debatten om sykelønn. Sykefraværet må ned for at dagens sykelønnsordning skal opprettholdes.

11.05.04 22:37

Til tross for at partene i arbeidslivet har forpliktet seg til å redusere sykefraværet, fortsetter det å øke. Utbetalingene av sykepenger er nå i ferd med å kvele budsjettet.

- Vi er nødt til å få bedre resultater enn vi har sett til nå hvis vi skal gå videre med en skjerming av denne ordningen, sier KrF-leder og helseminister Dagfinn Høybråten til TV 2.

Rasler med sabelen
For første gang rasler Høybråten med sabelen og truer med sykelønnskutt. Om sykefraværet ikke går ned, mener han grupper som er enda svakere enn de stadig sykere arbeidstakere blir taperne.

- Det er i alle fall en fare for at det kan skje. Når man har skjermet noen sosiale ordninger og ikke andre, vil mangelen på kontroll over utgiftsveksten på de ordningene man har skjermet gå ut over andre gode formål, sier helseministeren.

Gap på 8 milliarder
Som helseminister har KrF-leder Dagfinn Høybråten blitt tvunget til å øke egenandeler på legebesøk, fysioterapi og medisiner for folk flest. Det kom frem i den vårlige budsjettjusteringen i dag.

- Dersom sykelønnsavtalen eller avtalen om inkluderende arbeidsliv hadde fungert, hadde vi hatt 8 milliarder mer å rutte med. Da hadde vi ikke trengt å kutte, sier Høybråten til TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.