RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer UD med dagsbøter

Dersom Utenriksdepartementet ikke gjør noe for å bedre arbeidsmiljøet snarest, risikerer de å måtte betale 3000 kroner i dagsbøter fra Arbeidstilsynet.

Under et tilsynsbesøk i UD i oktober i fjor avdekket Arbeidstilsynet store problemer med det psykososiale arbeidsmiljøet i departementet. De fikk pålegg om å levere en handlingsplan innen 1. juni, samt å iverksette tiltak for å fjerne eller redusere uheldige belastninger i arbeidsmiljøet innen 1. september, skriver Aftenposten.

Men til tross for en undersøkelse etter tsunamien 2. juledag, som avdekket at hele åtte prosent av de ansatte har opplevd mobbing i løpet av de siste seks månedene, foreligger det fremdeles ingen tiltak eller planer. Arbeidstilsynet truer nå med dagsbøter dersom ikke skjer noe fort.

- Nå må det iverksettes konkrete tiltak, dette må det tas tak i sier hovedverneombud i UD, Betzy Ellingsen Tunold, til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere