RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truet kroko- dilleart til Bergen

Sist oppdatert:
På verdensbasis finnes det bare vel 150 filippinske krokodiller. Nå skal Akvariet i Bergen hindre at arten ryddes ut.

(iBergen.no): Til påsken vil publikum få se to nye krokodiller ved Akvariet i Bergen. Dyrepasser Remi Sørstø Andersen kom i går hjem fra Filippinene. Der var han for å velge ut de to krokodillene som skal plasseres ved Akvariet i Bergen.

- De to krokodillene vi får er en truet art av typen filippinsk krokodille. På verdensbasis er det vel mellom 150-200 krokodiller igjen. Det er en art som er i ferd med å bli ryddet ut. Hensikten med å få denne arten til Bergen er å avle opp flere krokodiller for å hindre at arten ryddes ut. Det er Sørstø Andersen og direktør Kees Ekeli som forteller dette til iBergen.no.

Koster 500.000
Akvariet i Bergen er en av seks dyreparker i Europa som er håndplukket til prosjektet. Årsaken til at de fikk delta i det ærefulle oppdraget er det høye kompetansenivået om krokodiller. Det er ventet at prosjektet vil koste akvariet 500.000 kroner i løpet av en fireårsperiode.

- For oss handler dette ikke om penger. Vi kunne selvfølgelig tatt én telefon til Tyskland og fått opp to krokodiller og vist dem for publikum. Dette kunne vi tjent gode penger på. I dette prosjektet får vi være mer på noe veldig spennende, samtidig som vi bidrar til praktisk naturvern, som er veldig viktig, sier Ekeli til iBergen.no.

Flott hjem
Krokodillene som kommer til Bergen måler 80 cm. De kommer ikke til å bli vist for publikum før til påske neste år. Da vil de bli plassert i et praktisk og fint hjem. Fasilitetene kommer til å bli så flotte og trivselen så god at krokodillene kommer til å lage mange unger, skryter Sørstø Andersen og Ekeli.

Før krokodillene blir vist for offentligheten vil de bli oppbevart i et midlertidig godt hjem som er bygget til dem på Akvariet i Bergen.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere