RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Roald/Scanpix

Truet med å drepe 17-åring

- Jeg har drept to personer tidligere. Du er nestemann på lista.

Det hevder en 17 år gammel gutt at en 33 år gammel nabo skal ha truet med, mandag 7. mai i år.

- Drapstrusselen ble gjentatt mens jeg hørte på, sier guttens mor. Hun alarmerte politiet som rykket ut til boligområdet med to patruljer.

- Dette er helt feil. Jeg kan ikke forestille meg at jeg skal bli dømt for trusler. Det er en annen som burde ha sittet på tiltaleplass, forklarer 33-åringen selv i Salten tingrett.

Les saken i Avisa Nordland

Alvorlig frykt

Han er tiltalt for å ha framsatt trusler skikket til å framkalle alvorlig frykt, ved at han skulle rive av hodet på gutten.

- Ikke skyldig, sier 33-åringen.

- To av naboungene kom skrikende hjem til oss. De var livredde etter å ha møtt 17-åringen. Gutten har plaget unger i området før, også mine egne, forklarer tiltalte.

- Han har plaget unger gjentatte ganger over lang tid. Jeg har vært nødt til å kjøre min egen datter på skolen fordi hun ikke våger å ta bussen, av frykt for å møte 17-åringen, hevder han.

Surrealistisk

- Derfor ringte jeg da ungene kom skrikende. Jeg var trøtt og husker ikke ordrett hva jeg sa til gutten. Men jeg truet ikke med å drepe han. Og at jeg skal ha drept to personer før, er jo den rene galskap. Men jeg var irritert. Jeg snakket nordnorsk i klartekst. Jeg kan kanskje ha sagt at jeg skulle rive av han hodet, men det er jo noe vi kan si i en amper situasjon, uten at vi mener så mye med det. At jeg har havnet i retten, er helt surrealistisk.

Samme medisin

- Min beskjed til gutten var at hvis han fortsatte å plage ungene, skulle han få samme behandling selv, forklarer 33-åringen. – Jeg ville bare gi han en kraftig skjennepreken, understreker han.

- Jeg er ikke en som driver og plager unger. Og jeg har ikke kjeftet på noen, sier 17-åringen.

- Men naboen truet med å slite av meg hodet og sa at han hadde drept før.

Ble redd

- Jeg tenkte at mannen måtte være gal. Det var jo helt tåpent det han sa. Og jeg ble redd. Jeg ante ikke hva han hadde gjort før, om han hadde drept noen, sier gutten.

- Familien var oppskaket og redd da vi kom, sier politiet.

Politiadvokat Stig Morten Løkkebakken ber retten dømme mannen til 14 dagers betinget fengsel for trusler. Forsvareren, advokat Nils Aga, ber om frifinnelse fordi mannen ikke sa det han anklages for.

Les flere saker i Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere