Gå til sidens hovedinnhold

Truet med å drepe politikvinne – og voldta familien hennes

Nå er 17-åringen dømt for både ran, vold og trusler.

(RB.no): En 17 år gammel gutt er i Nedre Romerike tingrett dømt til 300 timers samfunnstjeneste, etter flere grove forbrytelser.

Det mest alvorlige forholdet er et personran i Lørenskog i august i fjor.

Softgun
17-åringen og en kamerat var i parkeringshuset i Blåstjerneveien for å stjele en bil. Da en kvinne kommer kjørende og parkerer bilen sin, slår han til.

Den tiltalte gutten ba om å få kvinnens bilnøkler. Da hun avviste dette, tok han fram en softgun og rettet pistolmunningen mot henne. Deretter røsket han med seg kvinnens veske og løp fra stedet.

17-åringen erkjente seg skyldig da han nylig møtte i retten. I tillegg til personranet i Lillestrøm, innrømmet han å ha spyttet på og truet en politikvinne, i forbindelse med en arrestasjon i september 2011.

Ifølge tiltalen skal gutten blant annet ha truet med følgende: «jeg skal slå deg og jeg dreper deg, jeg skal finne ut hvor du bor og komme hjem til deg på natta med fire, fem andre svære kriminelle og sette pute på ansiktet ditt og voldta familien din».

Rabatt for tilståelse
Retten ser alvorlig på saken, som totalt omfatter simpelt ran, vold og trusler mot politiet, to grove tyveriet.:

«Allmennpreventive hensyn tilsier at det reageres strengt mot ran, vold og trusler mot politiet og grove tyverier for å begrense denne form for kriminalitet.» heter det i dommen.

Retten mener lovbruddene samlet sett skulle tilsi en straffereaksjon på ti måneder ubetinget fengsel. Da er det tatt formildende hensyn til 17-åringens uforbeholdne tilståelse.

Retten mener imidlertid at guttens unge alder, bakgrunn og livssituasjon, gjør det mer hensiktsmessig med samfunnsstraff.

På bakgrunn av dette er straffen satt til 300 timers samfunnsstraff, med en gjennomføringstid på ett år.

Les flere saker i Romerikes Blads nettutgave her.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot