RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truet naboer før trikkedrapet

Sist oppdatert:
Like før trikkedrapet mottok politiet flere meldinger om at den nå drapssiktede norsksomalieren truet naboer med kniv. Det fikk psykiaterne aldri vite.

En person ble drept og fire skadet på trikken på Bislett i Oslo 3. august. En 40 år gammel norsk-somalier er siktet for drapet.

Dersom psykiaterne på Ullevål hadde ansett mannen som farlig, ville han trolig ikke blitt skrevet ut.

Da avgjørelsen om å skrive ut siktede ble tatt 30. juli i år, var imidlertid ikke legene informert om at pasienten hadde truet folk med kniv de siste ukene. Disse opplysningene satt politiet på, melder Aftenposten. Knivdramaet på trikken fant sted fire dager etter utskrivelsen. En 23 år gammel mann ble drept og fire såret.

Nå jobber politiet og sykehusenes psykiatriske avdelinger med å bedre kommunikasjone seg i mellom.

- Vi visste ikke at norsk-somalieren var innlagt. Psykiaterne visste på sin side ikke at han hadde vist voldelige tendenser rett før innleggelsen på Ullevål. Nå jobber vi for et tettere samarbeid til publikum og pasientenes beste. Ofte har vi vært tause av frykt for taushetsplikten, og i noen tilfeller er det et reelt hinder. Vi håper at samarbeidet vi nå etablerer kan bli en lest for resten av landet, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo til Aftenposten.

Planen politiet og Oslo-psykiatrien nå utarbeider går blant annet ut på at psykiatrien til alle døgnets tider skal ha en fast kontaktperson på politihuset. Her skal de raskt kunne få informasjon om pasienter de tror kan være farlige. De vil også kunne varsle politiet når potensielt farlige pasienter skrives ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere