*Nettavisen* Nyheter.

Truet politi med øks

En mann i 20-årene forskanset seg i et hus på Elverum etter at han truet politiet med øks. Han ble pågrepet uten dramatikk.

26.03.06 16:36

Natt til søndag ble politiet tilkalt til en bolig i Elverum etter at to unge menn hadde prøvd å komme seg inn i en leilighet. Politiet klarte å pågripe en av de to, men den andre fikk tak i en øks som han truet med å bruke mot politiet.

Mannen ble rundt klokken 06.00 pågrepet uten dramatikk.

- Vi hadde to-tre lengre samtaler med ham på telefon, og etterhvert klarte vi å overtale ham til å overgi seg til oss. Han kom frivillig ut av huset, sier operasjonsleder Hans Engh til TV 2 Nettavisen.

Truet politiet
Tidligere i natt var det uklart hva som ville skje. Politiet holdt stand utenfor leiligheten der mannen befant seg i flere timer.

- Vi har nå bevæpnede mannskaper på stedet som skal forsøke å få ham ut derfra, sa operasjonsleder Hans Engh ved Hedmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen rundt klokken 05.20.

Politiet ble først varslet cirka klokken 23.30. Da de først kom til stedet var mannen som forsøkte å komme seg inn i leiligheten borte. Etter å ha lett i nabolaget en stund, fikk de så beskjed om at han var tilbake. Da de kom tilbake til leiligheten, pågrep de mannen som forsøkte å komme seg inn. Det var da kameraten som skal bo i leiligheten reagerte, og truet politiet med øks.

Ifølge politiet tok situasjonen denne vendingen klokken 01.30. Siden da sto på utsiden av leiligheten. Begge de to involverte mennene i 20-årene er kjenninger av politiet.

- Vi har nok mannskaper på stedet, og har kontroll på situasjonen, uttalte Engh.

Naboer reagerer
Bygget det er snakk om, er et hus med fem leiligheter og tre hybler. Noen av beboerne i naboleilighetene reagerer på det de mener er for dårlig informasjon fra politiet.

- Vi har ikke fått vite noen ting om det som foregår. Vi føler oss som gisler i eget hus. Jeg er på besøk hos en nabo, og nå sitter vi her på snart fjerde timen, sier Frank Niva, som er en av naboene.

Han mener politiet kunne gitt dem bedre informasjon, og lurer på om de ikke burde være evakuert.

- Vi føler jo dette som ganske skummelt. Alt vi vet er at det er en nedenfor oss med en øks. Vi tør ikke gå ut selv, og er spente på hvordan dette kommer til å ende. Vi klarer ikke helt å legge oss heller, sier Niva til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.