*Nettavisen* Nyheter.

Truet politikvinne med voldtekt

Foto: Scanpix

Mannens groteske utsagn fikk politikvinnen til å rygge i sjokk.

27.04.07 16:54

(iBergen.no) Men 37-åringen slipper fengsel for truslene, etter at Nordhordland tingrett idømte ham betinget fengsel.

- Jeg vil voldta deg
Mannen var kraftig beruset da han skapte seg tussete ved en skysstasjon i Lindås forrige sommer. Da han ikke ville etterkomme politiets krav om å fjerne seg fra stedet, besluttet de å pågripe ham.

Det gjorde at 37-åringen tente på alle plugger. Mens en kvinnelig politibetjent og en politistudent skulle innskrive ham i arresten, ga han henne en skyllebøtte hun aldri hadde opplevd maken til.

«Du er pen. Jeg kunne godt tenke meg å voldta deg. Jeg skal nok sørge for å få tygget istykker ansiktet ditt.» skrek han hissig før han truet med både drap og bank. Den rabiate mannen var så aggressiv at flere politimenn måtte komme til og hjelpe med å få ham innelåst.

- Svært skremmende
Ifølge politikvinnen var situasjonen svært skremmende og hun hadde aldri opplevd lignende i sin tid i politiet. Også politistudenten var sterkt preget av episoden.

I retten erkjente mannen straffskyld, selv om han husket lite av hendelsen. Han innrømmet også at han bare tre dager før voldtektstruslene, hadde drapstruet sin egen mor.

Slipper fengsel
Fordi 37-åringen nå har vært rusfri i ni måneder, slapp han å sone i fengsel for truslene.

«(...) Tiltaltes rehabilitering innebærer at det foreligger særlige forhold som gjør at retten mener at tiltalte nå bør få den sjansen og motivasjonen til å holde seg rusfri og avholde seg fra tilsvarende kriminalitet i framtiden, som en betinget dom innebærer.» skriver retten i dommen.

Han ble derfor idømt 45 dager betinget fengsel.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.