RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truet sladrehank med kniv

Sist oppdatert:
Med en del drinker innabords bestemte mannen seg for å konfrontere sin ryktespredende kamerat, og bevæpnet seg med flere kniver i beltet.

Konfrontasjonen endte med et kutt i magen for en annen kamerat og en prikk på rullebladet for den tiltalte 50-åringen.

Tok med fire kniver
Den aktuelle augustkvelden i fjor var 50-åringen svært oppbrakt over rykter som han mistenkte kameraten hadde satt ut om ham. Over lenger tid hadde han bygget opp irritasjon over sin baksnakkende venn, og nå var toppen nådd. Han bestemte seg for å skremme sladrehanken til taushet og tok med seg fire kniver i beltet før han oppsøkte kameraten hos en felles venn av dem.

Heller ikke hjemme hos vennen var glassene tørre, og konfrontasjonen ble ingen fredelig affære. I et basketak ble mannen som bodde truffet i magen av kniven. Han måtte kjøres til sykehus for å behandle det blødende såret. Det viste seg å være et overfladisk rift som trengte minimal behandling.

- God grunn til å være sur
50-åringen ble pågrepet og satt seks dager i varetekt. Da straffesaken mot ham startet i Nordhordland tingrett var han tiltalt for trusler og legemsfornærmelse med kniv. Han erkjente straffskyld for truslene, men nektet for å ha knivstukket mannen i magen med vilje. Retten valgte å tro på ham og fastslo at knivstikket var et uhell. Han ble dermed frifunnet for legemsfornærmelse, men dømt for trusler.

Men ettersom retten mente 50-åringen hadde god grunn til å føle seg dårlig behandlet av den baktalende kameraten, slapp han å sone straffen i fengsel. Han ble derfor dømt til 21 dagers betinget fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere