Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truet til å skrive selvmordsbrev

Foto: Scanpix
Først slo han henne med øks. Deretter truet han henne til å skrive avskjedsbrev til datteren.

Ifølge kvinnens forklaring kom han full hjem, og de havnet i en voldsom krangel. Mannen skal da ha tatt kvelertak på henne, og slått henne gjentatte ganger. Deretter dro han fram øksa, og holdte hånden hennes fast mens han slo etter fingrene hennes, før han slo henne i hodet med den butte enden.

Deretter skal han ha truet henne til å skrive et avskjedsbrev til sin datter, og sagt at han skulle ta livet henne og seg selv. Til slutt klarte hun å rømme, og varslet politiet.

Tiltalte hevder selv at det var kvinnen som gikk til angrep på ham, etter beskyldninger om utroskap. Han forklarte at han hevet øksa i loddrett stilling, med den butte siden mot kvinnen, for å forsvare seg selv, og at kvinnen derfor slo hodet i øksa. Blåmerkene kan han ikke forklare hvordan hun har fått, annet enn at han har holdt henne i barketaket.

Mannen skal ha hatt et langvarig alkoholproblem igjennom 15 års samboerskap. Under selve hendelsen var han påvirket av både alkohol og hasj.

Retten fant det bevist at voldsepisoden hadde utartet seg slik fornærmede forklarte i retten. Tiltalte ble i Oslo tingrett dømt til 90 dagers ubetinget fengsel, og til å betale erstatning og oppreisning på om lag 45.000 kroner.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!