*Nettavisen* Nyheter.

Trusler mot tvangsgiftet jente

Politiet jobber med å få tak i flere kurdere som skal ha truet offeret og flere politifolk i forbindelse med tvangsekteskap-rettssaken i Drammen tingrett.

23.05.05 08:12

Faren og broren til ei 17 år gammel jente ble i tingeretten i forrige uke dømt til henholdsvis ti og åtte måneders fengsel for å ha tvunget 17-åringen til å gifte seg. De ble også dømt for å ha truet med å drepe henne fordi hun hadde ødelagt familiens ære.

Nå er sikkerhetstiltakene rundt den 17 år gamle jenta og politifolk ved Drammen politikammer skjerpet, etter at de er blitt utsatt for trusler i forbindelse med rettsaken.

- Vi etterforsker truslene som en selvstendig straffesak. Det er straffbart å true aktører i rettsvesenet, sier politimester i Drammen, Christine Fossen til Aftenposten.

Etterforskningen retter seg blant annet mot representanter fra kurdiske miljøer, både i og utenfor Norges grenser, som fulgte rettsforhandlingene i tvangsekteskapssaken.

Den 17 år gamle jenta er uunder omsorg fra barnevernet, og ble under rettsaken flytte til et nytt hjem som følge av truslene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.