RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trusler tilspisser heiskonflikten

Sist oppdatert:
Heiskonflikten tilspisses nå. Heismontørene har fått et brev de oppfatter som en trussel om oppsigelse av frontfigurer i streiken fordi disse driver firma i konkurranse med sin arbeidsgiver.

Heismontørene demonstrerer torsdag utenfor heisfirmaet Otis i Oslo. Bakgrunnen er at bedriften har kommet med det montørene kaller trusler mot klubbleder Bjørn Hovden og styremedlem i Heismontørenes Fagforening Atle Johannessen.

Hovden sier til TV 2 Nettavisen at det dreier seg om et brev fra advokatene til Otis. Her beskyldes streikelederne for å ha opptrådt grovt illojalt i forhold til sin arbeidsgiver, noe som vil bli vurdert juridiske når de kommer tilbake på jobb.

Ifølge Hovden fokuseres det på at heismontørene under streiken har drevet et eget firma, Heistjenesten, som har tatt oppdrag med heiser som står stille.

Dette mener Otis innebærer en illojal opptreden, ifølge Hovden.

- Vi oppfatter dette som en trussel om oppsigelse ved tilbakevending til arbeidsplassen, sier Hovden.

- Otis tilspisser konflikten ved å gå løs på enkeltpersoner, legger han til.

Reagerer på konkurranse fra streikende
Otis mener ikke de har kommet med trusler. - Vi har sendt et brev og bedt om et møte. Vi har ikke kommet med trusler, sier salgs- og markedsdirektør Øystein Ueland i Otis til TV 2 Nettavisen.

Han sier at man i brevet påpeker at de aktuelle personene som privatpersoner registrerte selskapet Heistjenesten i juni i år. - Formelt sett har de startet et konkurrerende selskap til det selskapet de jobber i, sier Ueland.

Ueland medgir at streikemontørene også under tidligere konflikter har tatt oppdrag med å få i gang heiser, men mener dagen situasjon er helt ny.

- De driver nå en offensiv markedsføring. De går på våre kunder og gir inntrykk av at Otis ikke kan gjøre jobbene. Det er ikke riktig, sier Ueland, som påpeker at bare 32 av 87 ansatte montører er tatt ut i streik.

- De driver en regelrett markedsføringsoffensiv mot kundene våre. De besøker kundene, og de sender brev, sier Ueland, som også påpeker at inntektene fra Heistjenesten bidrar til å finansiere konflikten.

- Må trekkes
Heismontørene mener brevet fra Otis skaper en dramatisk utvikling i tariffkonflikten, som har vart siden 24.august. Klubben ved Otis krever at bedriften trekker truslene tilbake. Ifølge Hovden er det bare Otis som har sendt et slikt brev.

Heismontørene vil ha tariffbestemmelser mot sosial dumping.

- En rask runde på byggeplassene i Oslo avdekker mange arbeidere fra østeuropa som går på elendige lønns- og arbeidsvilkår. Vi støtter lov om allmenngjøring av tariffavtaler, men forholdene i flere bransjer viser at det også er nødvendig å ha tariffbestemmelser mot sosial dumping, sier nestleder Per Arne Salo i Heismontørenes Fagforening

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere