RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trysil-trappa går verden rundt

Sist oppdatert:
Tryslingene jublet da de fikk rulletrapp på Trysil-senteret, og på et blunk var bygda på verdenskartet.

Lokalavisa Østlendingen var selvsagt på plass Trysils første rulletrapp ble heist på plass i Trysil-senteret, men nyheten om den teknologiske nyvinningen i Hedmark-bygda ble også fanget opp av nyhetsbyrået Associated Press (AP).

«Norwegian village celebrates modern breakthrough» lød overskriften på meldingen som gikk verden rundt.

Sven Pettersen, leder i Trysil historie- og museumslag, ble sitert på at dette er et gjennombrudd fordi tryslingene nå slipper å reise helt til Elverum for å kjøre rulletrapp.

- Lokalhistorisk er dette som da tryslingen første gang smakte potet, eller dagen da den aller første presten kom til bygda, uttaler en humrende Pettersen ifølge lokalavisa.

1,4 millioner kroner har satsingen kostet. Rulletrappa er laget i Hamburg i Tyskland og ble fraktet til Trysil med spesialtransport. Innstalleringen bød på en del ekstra utfordringer fordi det måtte sages hull i veggen på kafeen på Trysil-senteret for å få trappa på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere