RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tuberkulose øker i Bergen

Sist oppdatert:
På et halvt år har seks unge mennesker fått tuberkulose i Bergen. Det bekymrer smittevernlegen, som frykter dødsfall.

Ingen andre steder i landet har tuberkulose-tallene økt. Smittevernlege i Bergen kommune, Øystein Søbstad mener de seks nye tilfellene er urovekkende.

- Det skremmende er at tuberkulose er en ressurskrevende og potensielt farlig sykdom, som kan gi store problemer for de som får den, og for de som skal behandle sykdommen, sier Søbstad til NRK Hordaland.

Tuberkulose var vanlig for noen tiår siden, men ble tilnærmet utryddet da helsevesenet tok i bruk vaksine mot sykdommen. Rundt 300 nordmenn får tuberkulose i løpet av et år, men det er bare i Bergen at tallet på syke har økt. De som er blitt syke, har trolig blitt smittet på utenlandsreise.

Søbstad frykter at vi snart vil oppleve et dødfall i forbindelse med tuberkulose, og oppfordrer folk til å være forsiktige når de reiser i land som har tuberkulose. Han minner om at vaksinen mot sykdommen ikke varer evig.

Symptomene på tuberkulose er hoste, vekttap, nattesvette og slapphetsfølelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere