Gå til sidens hovedinnhold

Tunnelen ikke sikret godt nok

Oslofjord-tunnelen var ikke sikret godt nok. Likevel blir den åpnet mandag 5. januar hvis ikke nye sprekkdannelser oppdages i nyttårshelgen.

Det 20 kvadratmeter store området midt inne i Oslofjordtunnelen hvor det raste ut 12 tonn stein og løsmasser fra taket søndag, var ikke sikret godt nok. Det sier distriktsvegsjef Lene Mürer i Stor-Oslo distrikt i en pressemelding.

Opprinnelig var åpning planlagt 2. januar. Hvis det ikke blir oppdaget sprekkdannelser i tunneltaket, blir ny dato mandag 5. januar kl 06.00.

Norsk geologisk institutt undersøkte mandag rasområdet. De har konkludert med at tunnelpartiet som raste ut, ikke var sikret med sprøytebetong og bolter slik det skal være.

- Det vanlige er å sikre tunnelsoner med mye leire med sprøytebetong og bolter. I det aktuelle området var det ikke brukt bolter, sier Mürer. Hun kan ikke si hvorfor.

- Det er Vegvesenet som byggherre som har ansvaret for at Oslofjordtunnelen er sikret forsvarlig, sier Mürer.

Undersøkelsene mandag viser at det har vært steinsprang ned på det armerte sikkerhetsskjoldet i tunneltaket i opp til et år. Skjoldet skal sikre trafikken mot stein, vannsprut og brann.

Nå skal resten av tunneltaket undersøkes grundig.

Mannskap arbeidet nede i tunnelen mandag for å sikre området hvor det raste ut stein med sprøytebetong og bolter. De nærmeste dagene skal skadene i sikkerhetsskjoldet utbedres.

- Vi åpner ikke tunnelen før vi kan garantere tryggheten til trafikantene, sier Mürer.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året