*Nettavisen* Nyheter.

Tunnelene åpner til fellesferien

Statens vegvesen valgte det raskeste alternativet.

12.04.07 18:49

Det har blitt fryktet at E18 kunne blitt stengt helt til jul i forbindelse med arbeidet med sikringsarbeidet for de nordgående løpene i Hanekleiv- og Løkentunnelen i Vestfold. Tunnelene har vært stengt siden raset i Hanekleivtunnelen i fjor.

Nå går Statens vegvesen ut med at de har valgt det raskeste alternativet. Tunnelenes nordgående løp skal stå klare til fellesferien - senest 6. juli.

Veidekke ble valgt
- Vi har hatt tre tilbud på arbeidet. Vi velger Veidekke som entreprenør for arbeidene ut fra at de ligger lavest i pris på det arbeidet som vi vil ha gjort og fordi at de har kortest byggetid, sier utbyggingsdirektør Lars Aksnes i Statens vegvesen i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen er kontrakten verdt drøye 64 millioner kroner.

Ny tilbudskonkurranse
Statens vegvesen går i disse dager også ut med en ny tilbudskonkurranse for det gjenstående arbeidet på Nordre Vestfold-tunnelene og tilbudsfristen er 27. april. Prosjektet er kalt Enterprise 2.

- Vi forutsetter at det meste av arbeidet i Entreprise 2 også vil bli fullført til 6. juli, slik at vi kan sette trafikk på hele E18-strekningen gjennom Nordre Vestfold. På noen av tunnelene vil dette bli ordnet som tovegstrafikk i ett tunnelløp. For oss er det viktig å få tunnelene skikkelig sikret og samtidig få satt trafikken på vegen så raskt som mulig. Vi beklager de ulempene dette har medført trafikanter, beboere og næringslivet, sier Aksnes i pressemeldingen.

Er du fornøyd med at tunnelene blir klare til fellesferien eller er også dette for sent?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.