RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turbo-uke på Tinget

I stortingssalen mandag skal tiggeforbudet opp til debatt. Regjeringspartiene fikk som kjent Senterpartiet med seg på et kommunalt forbud samtidig som føringen er lagt for et nasjonalt forbud neste år.Saken er en av ni innstillinger fra justiskomiteen som skal sluttbehandles mandag.
I stortingssalen mandag skal tiggeforbudet opp til debatt. Regjeringspartiene fikk som kjent Senterpartiet med seg på et kommunalt forbud samtidig som føringen er lagt for et nasjonalt forbud neste år.Saken er en av ni innstillinger fra justiskomiteen som skal sluttbehandles mandag.
Sist oppdatert:
Som et maraton i turbotempo. Slik blir de fem siste dagene før Stortinget tar sommerferie. En rekke store saker skal landes.

Føljetongen om differensiert arbeidsgiveravgift tjener kanskje som det beste eksempelet på hvor travel innspurten blir for stortingsrepresentantene. Mandag blir det høring, onsdag skal finanskomiteen avgi innstilling og fredag skal saken bankes i stortingssalen.

– Regjeringen har lagt opp til ekspressbehandling av en sak som vil gi hundretusener i økte avgifter for enkeltpersoner og foretak i distriktene. Det er uryddig og dypt problematisk, sier Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Her får du fullstendig møteoversikt for uke 25

Han har stilt Finansdepartementet intet mindre enn 37 spørsmål i sakens anledning. Spørsmålene kommer i tillegg til de nye momentene som høringen vil kunne bringe med seg. Tunge aktører som KS, NHO, Virke, Finans Norge, Energi Norge og Norsk Transportarbeiderforbund har meldt sin ankomst.

Her kan du følge Stortingets direkteoverføringer.

Lang dag

I stortingssalen mandag skal tiggeforbudet opp til debatt. Regjeringspartiene fikk som kjent Senterpartiet med seg på et kommunalt forbud samtidig som føringen er lagt for et nasjonalt forbud neste år.

Saken er en av ni innstillinger fra justiskomiteen som skal sluttbehandles mandag. I tillegg kommer 20 innstillinger fra andre komiteer samt en interpellasjonsdebatt.

Blant de mer omtalte er saken om omskjæring av gutter, elektronisk pasientjournal, oppgjøret til nordsjødykkerne, forenklinger i plan- og bygningsloven samt tilpasningen av offentlig tjenestepensjon til ny uføretrygd og uførepensjon.

At møtet fortsetter utover klokken 16, slik Stortinget uttrykker det på sine nettsider, bør være unødvendig å si. Parallelt pågår for øvrig møter i ulike komiteer.

I energi- og miljøkomiteen skal medlemmene blant annet diskutere den utvidede forsøksordningen for snøscooterkjøring. Dette vil skje i et møte enten mandag ettermiddag eller tirsdag formiddag. Omfanget av denne ble stemplet som lovstridig av Sivilombudsmannen i forrige uke, men det er absolutt ikke sikkert at den stanses.

Følg live-oppdateringer her!


Tilbyr hjelp

Regjeringspartiene kunne fredag notere seg verdifull støtte fra Senterpartiet i sakens anledning.

– Forsøksordningen bør ikke avskaffes før en permanent lov er på plass. Den bør sikre at kommunene selv får beslutningsmyndighet når det gjelder motorferdsel i utmark, sa Sps parlamentariske leder Marit Arnstad til NTB.

Hun la til at regjeringen gjerne måtte se på omfanget av ordningen, men la til at det ville være bedre å komme til Stortinget med et lovforslag så raskt som mulig.

Tirsdag begrenser antallet innstillinger som skal behandles seg til 16. Men når temaene kretser rundt tiltak mot abort, datalagringsdirektivet, jordbruksavtalen og reservasjonsmuligheten for fastleger blir det en lang dag i nasjonalforsamlingen likevel.

Onsdag skal kommuneproposisjonen opp til behandling. Debatt blir det også om fylkeskommunen, som stortingsflertallet vil erstatte med et nytt regionalt forvaltningsnivå.

Torsdag blir det debatt om to saker som kontroll- og konstitusjonskomiteen har hatt til behandling, nemlig trasévalget for E16 gjennom Lærdal og landbruksministerens brev til kommunene om priskontroll. Blant andre saker skal pressestøtten opp til debatt, i likhet med den omtalte scootersaken og et representantforslag om å redusere bruken av palmeolje.

Fredag bryter stortingsrepresentantene mållinjen etter maratonuken når siste ord sies i den store debatten om revidert nasjonalbudsjett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere